Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Britanski kralj Charles III u bolnici: Poznat i razlog

Preuzmite sliku

Britanski kralj Charles primljen je u bolnicu na zahvat zbog povećane prostate, objavila je Buckinghamska palača. Zahvat će se obaviti u privatnoj bolnici London Clinic, gdje je prošle sedmice operisana Catherine, princeza od Walesa.

BBC navodi da je kralj jutros posjetio princezu u bolnici, prije svog planiranog liječenja. Još nije poznato koliko će kralj Charles ostati u bolnici.

Podsjetimo, iz sopštenja Buckinghamske palače objavljenog prošle sedmice, britanski kralj Charles III primit će “korektivnu proceduru” u bolnici zbog povećane prostate.

“Kralj je tražio liječenje za povećanu prostatu, što je slučaj sa hiljadama muškaraca svake godine”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je stanje 75-godišnjeg kralja benigno i da će otići u bolnicu na korektivni zahvat, te da ovim činom i javnim saopštenjem kralj podstiče i ostale muškarce na redovne preglede u cilju prevencije.

Kralj Charles III se popeo na britanski tron ​​8. septembra 2022. godine nakon smrti njegove majke kraljice Elizabethe II.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje