Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zašto se 8.8. smatra najsretnijim danom u godini?

Preuzmite sliku

Popularno

Numerologija je rezultat mističnog proučavanja astrologije. Ona nam daje odgovore na pitanja koja uopće nismo postavili, suptilno nam prikazujući što smo u životu napravili dobro, a što smo mogli i bolje.

Brojevi koji nas svakodnevno okružuju čine moćan sistem  sastavljen od numeroloških načela, prenosi dnevnik.

Ako ste pogledali na kalendar, znate da je danas osmi august. Po mnogim vjerovanjima – najsretniji dan u godini i prilika da nam se ostvare nedosanjane želje.

Ne ovisi sve o zvijezdama, naravno, ali ako se samo malo potrudimo – ovaj bi nam dan mogao donijeti nešto sasvim posebno i neočekivano.

Dvostruka osmica donosi dvostruku radost. Porijeklo sreće vezane uz ovaj broj dolazi iz kineske kulture, ali njegovu čaroliju mogu osjetiti ljudi iz cijeloga svijeta. Kantonska riječ za osam zapravo je gotovo ista kao kantonska riječ za prosperitet.

Osim toga, broj osam odražava moć, obilje i uspjeh. Budući da njegov oblik tvori znak beskonačnosti, on također ima i ezoterično značenje. Savršeno simetrični oblik duplih osmica označava savršenu ravnotežu u životu, a od posebnog je značenja za sve one koji traže ljubav.

Današnja vibracija broja osam daje poruku temeljite obnove života i traži od vas da napravite hrabri korak naprijed prema željama za koje u ostatku godine mislite da su nedokučive.

Postanite svjesni svojih kvaliteta i reagirajte, posebno danas, kad je sreća na vašoj strani, govori poznati astrolog i autor knjige na ovu temu, Kyle Thomas.

Ako na današnji dan zadržite pozitivan stav, postoji potencijalni uspjeh u svemu što radite. Osim što vam je sreća osmog kolovoza naklonjena više nego inače, mogu se dogoditi i druge lijepe stvari – zbog položaja u kojem se trenutno nalaze zvijezde.

Savršeno simetrični oblik duplih osmica označava savršenu ravnotežu u životu.

Sunce, koje vlada našom energijom i fokusom, pleše s Jupiterom, planetom čuda i sreće, napominju astrolozi. Trenutno ste na vrhu svijeta pa uživajte u odnosima i njihovoj stabilnosti. Za to ste se sami potrudili, a ovo su plodovi vašega rada.

Osmi august poseban je jer tada Venera, planet ljubavi i ljepote, ljubi Jupiter, planet čuda. Zato je ovo savršen period za pronaći pravu ljubav, a ne samo ljetnu avanturu. Ako ste nekoga upoznali, širom otvorite oči i srce jer je osjećaj možda puno jači nego što vi mislite.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,