Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ponizite li, iznevjerite ili prevarite ovaj horoskopski znak, stekli ste neprijatelja za cijeli život

Preuzmite sliku

Dobar dio ljudi pomalo ih se boji jer ih prati glas mračnih, osvetoljubivih i opsesivnih. Ipak, nikad ne valja generalizirati i trpati osobe u isti koš na temelju njihovog horoskopskog znaka jer kod svakog postoji viši i niži tip. Malo koji znak izaziva takvu reakciju okoline kao Škorpija

Kod prvih do izražaja dolaze vrline, kod drugih mane, budući da osobine koje ih krase imaju svoje lice i naličje. Najčešći je miješani tip, ali i kod njega jedna strana prevaguje.

Tako se na primjer strastvenost i intenzivnost kao neke od značajki ličnosti Škorpije može manifestovati kao neobuzdana i destruktivna mržnja prema nekom ili nečem, ali i kao potpuna predanost osobi koju vole i dobrodošla osobina u postelji.

  • Kad je o seksu riječ, pripisuje im se nezasitan libido i sklonost seksualnim perverzijama, ali to ne vrijedi za sve pripadnike tog znaka. Nisu sve Škorpije opsjednute seksom ili željni sado-mazo igrica. Nekima su maženje i razmjena nježnosti važniji od samog spolnog odnosa, a ima i onih koji su u pogledu spolnog čina prilično konzervativni.

    Škorpije slove kao osvetoljubivi, ali to se ne odnosi, kako neki misle, na banalne prestupe. Prihvatit će vaše izvinjenje, a možda se i čuditi zašto ste ga ponudili. No ako ih ponizite, iznevjerite, prevarite u ljubavi ili ostavite zbog drugoga, vjerovatno ste stekli neprijatelja za cijeli život. Ili će vam vratiti milo za drago brzo i opipljivo, ili će vam složiti spletku s odgođenim djelovanjem. U najboljem slučaju prekrižit će vas za sva vremena.

    Jedna njena osobina nije predmet pogrešnog stereotipa: prijateljska odanost. Iako većina nije jako srdačna, pogotovo ne sladunjava, diče se pouzdanošću. Prijatelj može računati na njihovu potporu i pomoć, pa čak i požrtvovnost. Škorpija nerijetko bocka prijatelje i zafrkava se s njima, ali to je cijena koju ovima nije teško platiti, prenosi tportal.hr

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,