Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podmukliji od zmija: Čuvajte se ovih šest horoskopskih znakova

Preuzmite sliku

Popularno

Možda svom najboljem prijatelju s posla ne kažete da ste bili na razgovorima za druge poslove dok to ne bude gotova stvar. Ili možda izbrišete svoju internetsku historiju dok ste tražili dar za dragu osobu.

Nasreću, ovi povremeni propusti su bezopasni. Međutim, istina je da su neki ljudi podmukliji od zmija i to bi moglo imati veze s astrologijom.

1. Rak

S obzirom na to da su poznati kao brižni i osjetljivi, upravo ih je njihova prirodna empatija dovela na ovaj popis.

 • “Ponekad pobjeđuje njihova tamna strana, intuitivno znaju što učiniti ili reći kako bi potajno postigli svoje”, dijeli astrologinja Tara Bennet.

  Oni istinski vjeruju u frazu ‘drži prijatelje blizu, a neprijatelje bliže’ Čak i ako vas Rak ne voli, može se postaviti prijateljski kako bi izbjegao sukob ili ostao na vašoj dobroj strani ako mu ikad zatreba usluga. Srećom, ne morate se brinuti da će se Rakovi u vašem životu ponašati sa zlom namjerom; uglavnom je njihova lukavost benigna, prenosi Best Life.

  2. Vodolija

  Vodolija je jedan od najpametnijih horoskopskih znakova, ali kako Bennet primjećuje, to znači da njihov “mozak nikada ne miruje”.

  Inbaal Honigman, slavni vidovnjak i astrolog, objašnjava da Vodolije često donose odluke mnogo prije nego poduzmu bilo kakvu vanjsku akciju.

  “Oni znaju da će napustiti svoje partnere mjesecima prije nego što to učine i dogovore se sami sa sobom da daju ostavku na prvi znak problema”, navodi Honigman kao primjer.

  “Imati sve te informacije, ali čekati da uvjeti budu savršeni, ponekad znači biti lukav.”

  3. Vaga

  Poput svojih kolega zračnih znakova, Vage su vješte u komunikaciji, ali ponekad imaju skrivene motive.

 • “Vage važu sve. Ako se osjećaju zakinuto, njihova lukava strana će isplivati ​​na vidjelo. Pažljivo kalibrirajući svoje postupke i riječi, oni će manipulirati drugima kako bi dobili ono što već vide kao svoje”, tvrdi Bennet.

  Kao prvo, oni jednostavno ne vole sukob ili dramu. Također, moći će riješiti većinu situacija bez spletkarenja.

  4. Ribe

  “Na površini, Ribe su dražesne i jednostavne, ali ispod imaju tamniju stranu”, upozorava Bennet. Baš kao i Rak, prirodno su empatični, toliko da često upijaju emocije drugih i miješaju se između stvarnosti i svojih maštovitih fantazija.

  “One su opasne, jer uspijevaju lagati sami sebe, do te mjere da iskreno vjeruju da ne rade ništa loše”, objašnjava astrologinja Virginia Castiglione.

  Iako možda ne shvaćaju da štete drugima uplićući ih u svoju mrežu laži, nevini promatrači mogu se opeći. Kad imate posla s lukavim Ribama, vjerujte svojoj intuiciju: ako mislite da vam govore nešto lažno, vjerojatno ste u pravu.

  5. Blizanci

  Znak Blizanaca su daroviti komunikatori, kaže Bennet i dodaje da su skloni brzom razmišljanju i laskavom jeziku. To im i odgovara jer, kao glavne tračerice zodijaka, često moraju biti lukavi iz nužde.

 • 6. Škorpija

  Ništa nije onako kako se čini kada imate posla sa Škorpijom. Njima vlada Mars, planet akcije, ali to je više pasivno, kaže Crescent. One najbolje funkcioniraju iza kulisa – oni su utjelovljenje kretanja u tišini.

  U isto vrijeme su zaštitnički nastrojene, odmjerene i nepovjerljivi prema drugima, zbog toga osjećaju da je lukavstvo neophodno sredstvo u životu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje