Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovnu je plaža pozornica, Lav zabavlja ekipu u kafiću, Rak posmatra…

Preuzmite sliku

Dok će čitanje i izležavanje biti zanimljivo Rakovima i Vagama, Djevice i Jarci ni na plaži se ne opuštaju. Lav zabavlja ekipu u kafiću, a Strijelac ne izlazi iz mora…

 • more-plaza
 • Ovan je u svemu prvi, pa i u sunčanju

  Ovnove na plaži na plaži najviše zabavlja izvoditi nešto što se drugi ne usude, pa će biti u elementu vježbajući, skačući sa stijena… Nemaju živaca samo ležati pa plivaju maratone, a pažnju privlače figurom ili upečatljivim kupaćim. Šepure se, živčani su ako nešto ne ide po njihovom planu, no sve u svemu odlično se zabavljaju.

  Bik je kralj uživanja na paži

  Bikovi se na plaži osjećaju sjajno ako si mogu priuštiti neograničeno uživanje svim osjetilima. Od ogromnih luftića, udobnih ležaljki i suncobrana, do frižidera s pićem, oni na plažu dolaze pripremljeni. Dan će provesti u smirenom ritmu – red kupanja, red sunčanja na leđima, masaža, jelo, red kupanja, piće, red sunčanja na stomaku…Problem se javlja ako je gladan, treba na WC ili mu je previše vruće.

  Blizanci flertuju na svim horizontima

  Da bi bili sretni, Blizanci stalno moraju dolaziti do novih informacija. Odlazak na plažu je za Blizance bolje nego noćni provod. Jedva čekaju priliku da upoznaju što više ljudi, u plićaku komentiraju ima li ježeva, u kafiću istražuju ponudu, a u prikrajku promatraju “komade”. Ne mogu ležati duže od pet minuta, stalno pričaju, hodaju, zavode…

  U Raku čuči Robinson Crusoe

  Rakovi ne vole tipične odmore, oni uživaju u pustim otocima, istraživanju novih mjesta. Mogu se odlično provoditi na plaži, no to ovisi o tome osjećaju li se raspoloženo ili ne. Najveća im je zabava čitanje omiljenih knjiga te posmatranje ljudi, a neće se libiti niti otvoreno prisluškivati tuđe razgovore. Trebaju paziti jer su upravo oni ti koji najčešće izgore, stanu na ježa ili se nagutaju vode kod ronjenja.

  Lav je ili u moru ili u kafiću

  Lav je u duši dijete koje ne propušta priliku za igranje, pa je najaktivniji od svih druguh znakova na plaži. On dokazuje kako obožava sunce i more te je ljeto vrijeme u kojem on zablista. Susretljivi prema svima, Lavovi osvajaju dobrom energijom, šalama i zavodničkim “uletima”. Lavice bi se lako mogle skinuti u toples, a ako dođe do prijedloga da idete na nudističku plažu, Lav je prvi za.

  Djevica se maže i bježi u hlad

  Da se Djevicu pita, ona bi radije da dio odmora provede u planinama, a dio na vrućoj plaži. Na plažu dolaze pripremljeni, kremu za sunčanje ne ispuštaju iz ruku…Ispod oka posmatraju kome su se sve svidjeli, stalno namještaju svoj peškir za plažu i dok leže planiraju nove životne odluke. U stanju su sate provesti u moru, ali samo ako su na dušeku, a često će u uši zataknuti i slušalice kako bi mogli uživati u muzici.

  Vage su najzgodnije na plaži

  Pripadnici ovog znaka obično na plaži imaju gomilu obožavatelja. Pogledate li ko ima najljepši kupaći, najmodernije naočale i peškir veličine deke, lako ćete uočiti da su to vage. Na plažu nose ogromnu torbu iz koje vade sve – od sendviča i grickalica do karata i vodenih rekvizita. Ipak, time se gotovo i neće služiti već će ih zaokupiti društvo u kojem jesu. Najgore što im se može dogoditi je da budu sami na plaži, tada umiru od dosade, osim ako nemaju knjigu.

  Škorpion ruši sve tabue

  Ovo je vrijeme i mjesto na kojem oni zablistaju. Na plaži im je baš sve zabavno, koliko god godina imali oni će uživati u istraživanju dna s maskama, entuzijastično će skupljati školjke ili loviti rakove, a lako moguće je i da se upuste u ribolov. Ako su na moru s boljom polovicom, navaljivat će na seksi igre u moru, a ako su sami tada će svakako tražiti pogodnu žrtvu za zavođenje kojoj će odmah ponuditi da ih namažu kremom.

 • Group of Friends Having a Party on the Beach
 • Strijelcu je sve tulum

  Sve one popratne aktivnosti na plaži – od vožnje bananom, padobranima ili bilo što drugo, financijski bi propali da na moru nema Strijelaca. Ne mogu samo besposleno sjediti i sunčati se, oni žele svaki trenutak iskoristiti. Ipak, vrlo im je važno da pocrne kako bi svi kod kuće mogli znati da su bili na moru. Najradije bi svaki dan išli u drugo mjesto, pa će natjeravati društvo na moru da se ravnaju po njihovim idejama.

  Jarac i na plaži ima pravila

  Prije nego se pojavi na plaži, praktičan će Jarac odabrati ručnik ili paero u kojem mu se najlakše presvući iz mokrog u čisti kupaći, pomno će odabrati plažu koja mu nudi najviše sadržaja, ima najbolji pristup more, ali i najpovoljnije cijene. Uživat će u čitanju knjiga, no s pola uha će uvijek slušati šta se zanimljivo događa oko njega, a istovremeno stalno kalkulirati koliko taj dan smiju potrošiti kako ne bi premašili zadani budžet. Pridružuju se Djevicama u mazanju s kremom.

  Vodolija hrče na peškiru

  Vodoliji će atmosferu na plaži odrediti društvo u kojem boravi. Ako je u orodičnim ili ljubavnim kombinacijama, tada će biti “pitom” te se poput Škorpiona posvetiti ronjenju, pecanju, gradnju kula od pijeska ili zaštite od sunca. Ako je s prijateljima, tada ga pronađite pokraj Lava u kafiću, gdje tulumari kao da ga je neko “pustio s lanca”. Nakon koje čašice previše, zahrkati će na ručniku.

  Riba je “svoj na svome”

  Pripadnici ovog znaka obožavaju plažu i more. Neće im biti problem dići se rano ujutro kako bi posmatrali izlazak sunca, satima će plivati ili samo hodati u vodi te se osjećati kao da tako “puni baterije”. Nagovarat će cijelo društvo da iznajme brodić i istražuju udaljene plaže, predlagati roštilj kako bi što manje vremena proveli kod kuće, a večeri provoditi u strastvenim zagrljajima. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,