Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovi horoskopski znakovi najmanje vjeruju u horoskop

Preuzmite sliku

Horoskop je prije svega zabava, ali možda nam može dati i neke smjernice koje će nam pomoći u životu. Svako će izabrati hoće li ili ne vjerovati u ono što mu horoskop predviđa ili kakvog ga opisuje, ali neki horoskopski znakovi poznati su po tome da najmanje vjeruju u horoskop.

Među njima najviše se ističu iduća tri znaka koja najmanje vjeruju u horoskop.

Bik

Ako astrologija nije nešto što je navika osobe rođene u znaku bika, neće je lako prihvatiti. Ako horoskop nije pogodio šta će se toj osobi dogoditi, ili se ne prepoznaje u opisu znaka bika, smatrat će da mu astrologija nema što ponuditi. Jednostavno je neće smatrati praktičnom i primjenjivom. Bikovi pripadaju skupini zemljanih znakova i poznati su po tome da čvrsto stoje na zemlji, praktični su i veliki realisti, a kako je astrologija puna nagađanja, složenih ideja, pa čak i magije, skloni su tome da ne vjeruju u horoskop.

 • Blizanci

  Na dane kada je njihova sklonost vjerovanju puna mogućnosti, blizanci mogu biti potpuno zaljubljeni u tajanstveno tačan ciklus koji predstavlja astrologija. Na dane kada prevladavaju negativne emocije, a možda se čak osjećaju i malo beznačajno, blizanci su skloni kritikovati astrologiju. Blizanci su nadaleko poznati po svojoj nestalnoj prirodi, a njihovo (ne)vjerovanje u astrologiju i horoskop to može odražavati. Jednostavno im može biti problem biti predan tom uvjerenju. Osim toga, blizancima vlada Merkur, planet logike, a također imaju i osobnost s dva lica.

  Djevica

  Pripadnici ovog zemljanog znaka obično trebaju dokaz da je nešto stvarno. Kada je djevica u pitanju, njoj su važne činjenice, analize i detalji. Ako djevica malo preozbiljno shvati zabavan kviz o tome koja ste vrsta pizze prema horoskopskom znaku, mogla bi pomisliti da je astrologija potpuna laž. Pripadnici ovog horoskopskog znaka skloni su težiti tome da svako njihovo uvjerenje bude stopostotno, a ako postoje aspekti astrologije koji im nemaju smisla, vidjet će to kao znak da nije stvarno. Uostalom, i djevicama vlada Merkur, što također puno objašnjava, piše Zadovoljna.hr

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,