Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovaj horoskopski znak živi za status, novac i moć

Preuzmite sliku

Lavovi čak i ne moraju da se služe uobičajenim dječjim smicalicama, poput durenja ili plakanja, kako bi dobili ono što žele jer njihov “kraljevski položaj” i aristokratsko držanje kod drugih stvara osjećaj da su ispod njih. Ipak, ako zatreba, u stanju su da naprave takvu dramu da im niko ubuduće nikad ništa više neće odbiti.

Kako raste, Lav zadržava stečene pozicije, ali stvara i nove, na drugim mjestima. U školi je tako predsjednik odjeljenske zajednice, dok mu na fakultetu popularnost samo još više raste, posebno kod suprotnog spola. Na kraju (ili bolje reći – na vrhuncu) uspješni je menadžer, predsjednik banke ili neke međunarodne korporacije, uspješni privatni poduzetnik i(ili) političar, ali uvijek s predsjedničkim ambicijama, pišu na siteu Journal.hr.

Riječ je, dakle, o osobama čija je najvažnija potreba da budu primijećeni, a cilj svih lavljih akcija usmjeren je ka tome kako biti uspješan, popularan i – bogat. Većini njih to na kraju i uspijeva. S druge strane, onaj manji dio pretvara se u svojevrsne tirane koji, po svaku cijenu, žele vlast i kontrolu nad životima svojih bližnjih, liječeći pritom svoje frustracije putem debelog preuveličavanja svojih sposobnosti i realnih mogućnosti.

Radi se o vatrenom znaku fiksne prirode kojim vlada Sunce i upravo stoga Lavovi su snažni, puni energije, jakih želja i velikih ambicija jer oni žele samo ono najbolje i najvrjednije i teško je da će se zadovoljiti manjim od toga. Ponosni su i dostojanstveni, ne žele da troše vrijeme na nevažne sitnice. Imaju jak osjećaj sopstvene vrijednosti i važnosti, a bavljenje tuđim životima za njih je gubitak vremena jer su u velikoj mjeri usredsređeni isključivo na sebe i svoje potrebe.

Umiju da budu darežljivi

Ipak, to su istovremeno velikodušna i darežljiva stvorenja kojima je važno da ih drugi zbog toga cijene i poštuju, te da im odaju priznanje za sve ono što za njih čine jer lavljem egu svaka je pohvala hrana, zahvaljujući kojoj mu raste samopouzdanje i uz pomoć koje će utažiti svoju trajnu glad za pažnjom.

Hrabri su, istrajni i kreativni, a njihova stvaralačka energija obojena je osjećajem za dramu i veličinu. Dobri su organizatori, izvrsno upravljaju (ljudima, situacijama, poslovnim projektima), ali ukoliko je potrebno, dovoljno su mudri i strpljivi kako bi čekali i dočekali svojih pet minuta za djelovanje. Naime, oni kada izaberu mjesto i vrijeme, zahvaljujući velikim dijelom i intuiciji, i kada se odluče za akciju, obično uspiju da postignu sve što su zamislili. Čak i više od toga.

Neskromnost, koju rado priznaju, uvijek će prikazati kao dio svog šarma. Stoga, ukoliko želite da iznenadite Lava i nešto mu poklonite, ne škrtarite jer vrijednost poklona mjeri po cijeni i aktuelnom trendu i, ma koliko ih neki smatrali snobovima, njima niko nikada ne može podvaliti kopiju umjesto originala.

Megalomani su i nikada im nije dosta onoga što smatraju vrijednim, bilo da je riječ o automobilima (i tu, naravno, biraju samo – kraljevsku klasu), količini nekretnina u posjedu, enormnom broju odijela, haljina ili cipela s potpisom ili pak uživanju u omiljenim zadovoljstvima. Život na visokoj nozi tipičan je lavlji stil i sve će učiniti kako bi ga sebi priuštio. I ne samo sebi već i onima koje voli jer veliko lavlje srce otvoreno je za sve one koji znaju kako da postupaju s ovom opasnom, ali istovremeno i umiljatom mačkom. A ključ je divljenje ili… tek malo laskanja.

Stil i status

Izreku “Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari” čini se da je izmislio upravo Lav jer, čak i ako nije bogat, radije će kupovati manje i rjeđe, ali ipak će ostati vjeran svom stilu i kvalitetu.

Ljudi ovog znaka veliku pažnju polažu na statusne simbole koji potvrđuju njihov položaj u društvu. Istančanog stila, nerijetko će trošiti na vrijedne umjetnine, ne pitajući za cijenu. Lav možda ima veliki apetit, ali ono u što zagrize, vrlo lako pretvori u slasni zalogaj, na koji drugi obično poslije danima, sedmicama ili mjesecima budu ljubomorni. Od onog dobroga uvijek će izabrati – najbolje.

Njihov zahtjevan ukus može zadovoljiti samo ono što sebi ne može da priušti svako jer ih posjedovanje unikata ili rariteta svrstava u red onih posebnih koji će mamiti uzdahe divljenja, ali i potajne zavisti. A to su više nego dovoljni razlozi kako bi zadržali status najboljih i kako bi bili u središtu pažnje. Oni nešto skromniji Lavovi možda neće toliko težiti ka posjedovanju materijalnih vrijednosti, ali će svakako razviti talenat zahvaljujući kojem će plijeniti pažnju drugih.

Novac i moć

Za svakog pravog Lava ili Lavicu novac jeste mjerilo vrijednosti. Zato sigurnost traže u vladajućim pozicijama na hijerarhijskoj ljestvici koje će im omogućiti položaj, ali im dati i moć. Oni naime žele moć, bilo zbog potrebe da vladaju drugima ili samo kako bi ugodili svom egu željnom slave i popularnosti. A popularnost jest moć i svakako donosi i – novac. A Lavovima novac ne treba kako bi ga čuvali i gomilali.

Ipak, oni su jedan od najrasipnijih zodijačkih znakova, ako ne i najrasipniji, s obzirom na to da kad troši, Lav uvijek troši – sa stilom, nerijetko i preko svojih mogućnosti. Nakon što ispuni sve svoje potrebe, ovo velikodušno stvorenje biće širokogrudo i prema drugima i ispuniće i neke njihove želje, posebno one – materijalne prirode. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,