Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ova tri horoskopska znaka očekuju da ih intelektualno pratite u stopu

Možda od date osobe očekujete da bude umjetnička duša, da se lijepo izražava, da bude svestrana, ili jednostavno želite nekog sa dobrim smislom za humor, ko će vas uvijek slatko nasmijati.

Svi smo kroz to prošli, i slobodno možemo reći da je jače od nas nadati se da će naš partner biti naša druga polovina iz snova. Kada je reč o znakovima zodijaka, tri znaka se posebno izdvajaju kada je u pitanju odabir osobina koje od partnera očekuju. Za ove znakove se tvrdi da su među najinteligentnijim, pa ne čudi ni činjenica što su zahtjevni prilikom izbora partnera. Upravo ih ta inteligencija navodi da od partnera očekuju da ih prati u stopu kada je um u pitanju, odnosno njegova bistrina, kao i da ih isti izazivaju na intelektualnom polju.

 • U pitanju su Blizanci, Strijelčevi i Vodolije. Ovi znakovi spadaju u grupu mislilaca, i vrlo često su u potrazi za umnim nadmetanjima. Željni su novih znanja i životnih iskustava. Ne zadovoljavaju se polovičnim informacijama i često kopaju do same srži problema. U njihovom biću je prisutna velika znatiželja i želja za učenjem, tako da je sasvim očekivano da ih neće zanimati osoba koja nije sklona ovakvim težnjama.

  Blizanci

  Osnovna karakteristika Blizanaca je njihova neuporediva duhovitost, praćena izdašnom radoznalošću. Iako njihova veza sa planetom Merkur znači da im nikad ne nedostaje tema za razgovor oni ne uživaju naročito u ćaskanju. Uostalom, zašto gubiti vrijeme na ćaskanje kada možete da povedete zaista dubok i značajan razgovor sa određenom osobom? Njihova radoznalost može biti zaista intenzivna, pa je sasvim izvjesno da će izgubiti interes za osobu koja nema podjednako znatiželjan um.

 • Strijelac

  Strijelca ćete teško zarobiti u bilo kom vremenskom periodu. To nije zbog činjenice što se uzdižu visoko ili su neprimjetni, već zato što posjeduju duboku intelektualnu radoznalost koja ih mentalno, metaforički i bukvalno izdiže znad stvari u okruženju. Oni ne mogu mirno da sjede, dok crv znatiželje kopa u njima. Uvijek su u fokusu stvari, željni novih iskustava, poznanstava i iskušenja. Njihova vladajuća planeta Jupiter odnosi se na širenje, rast i preuzimanje rizika. Strijelčevima je potreban neko sa istim intenzivnim i strastvenim pogledom na svijet.

  Vodolija

  Vodoliju nazivamo pobunjenikom među znakovma Zodijaka. Ništa manje se ni ne očekuje od znaka kojim vlada Uran. Planeta povezana sa slobodom i revolucionarnom vizijom daje ovom znaku pregršt energije za istraživanjem. Vodolije su pune kontradiktornosti. Dok sa jedne strane biraju da se bave humanitarnim radom i učine svijet boljim mjestom za život, ta želja nije vođena emocijama, već više potiče sa analitičkog stanovišta i zahtjeva radikalna rješenja. Vodolija je tvrd orah, a kako biste ga otvorili, potreban vam je visok nivo inteligencije. (zenskimagazin.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje