Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako će retrogradni Merkur uticati na svaki horoskopski znak u februaru i martu

Preuzmite sliku

Planeta Merkur utiče na putovanja, poslovne pregovore, intelektualne zadatke, komunikaciju, trgovinu, informacije, studije i dokumente.

Prije sedmicu dana mogli ste primijetiti da se stvari počinju usporavati. Uprkos činjenici da je retrogradni period Merkura počeo 17. februara, njegov uticaj već osjećamo otprilike 9. februara, a mi ćemo biti pod njim čitav tekući i naredni mjesec – do 30. marta, prenosi Ženski magazin.

Ne plašite se retrogradnog Merkura. Za sve akcije postoje optimalni periodi, ciklusi, dobri datumi, a sada je vrijeme da se okrenemo dosadašnjem iskustvu kako bismo stavili kraj i napravili pobjednički korak u budućnost. Šta mislimo kada govorimo o retrogradnom periodu planete?

Kako će retrogradni Merkur uticati na svaki horoskopski znak, otkrivamo u nastavku.

Ovan

Sve ćete željeti da se odigra brzo, ali sada nije vrijeme da se žuri u akcije. Retrogradni period Merkura pogodan je za generisanje ideja, ali ne i za njihovu realizaciju. Definitivno treba sačekati do 1. aprila – tada ćete imati više energije i snage, stvari će se razvijati sigurnije.

Bik

Željećete više ljubavi, novih veza, ali za sada je na horizontu bolje da usmjerite energiju ka obnovi znanja. To može biti, na primjer, ponavljanje stranog jezika ili vraćanje omiljenom hobiju koji vas razveseli.

Blizanci

Za vas je ovaj period prilično komplikovan, pokušajte da dva puta provjerite sav posao kako ne biste pogriješili. Najvažnija stvar koju sada treba da uradite je da se zaustavite i analizirate da li ste zadovoljni svojim životom, a ako ne, šta možete prilagoditi da postanete sretniji.

Rak

Vrijeme je da radite sa svojim podsvjesnim umom, prepustite se prošlosti protiv bivših šefova, koncentrišite se na svoje znanje ili vratite omiljeni hobi. Bolje je da odaberete aktivnost koja vam omogućava da bolje razumijete sebe.

Lav

Tokom retrogradnog perioda Merkura, bićete jako uznemireni ako nešto pođe po zlu. Bolje kontrolišite sve svoje planirane događaje. Ako je nešto pošlo po zlu, nemojte se uznemiriti i opustite se – ne nervirajte se. Iskoristite svoje slobodno vrijeme za sebe. Ne žurite – proljeće će početi vrlo brzo, što će vam pomoći u sprovođenju svih planova.

Djevica

Biće to težak period za vas. U postupcima drugih ljudi vidjećete spletke i provokacije, svaka riječ partnera biće shvaćena kao lična uvreda. Prilagodite se radu na vezi i poboljšanju ličnog života. Što se tiče posla, vaš perfekcionizam vam neće dozvoliti da pravite ozbiljne greške, ali nemojte se opuštati i ne kasnite na važne sastanke.

Vaga

Dobra vijest je da će na vas retrogradni Merkur najmanje uticati. U ovom periodu ćete poželjeti nove veze, koje, međutim, mogu sačekati. Bolje trošite vrijeme na sređivanje garderobe. Riješite se stvari koje vam se više ne sviđaju, ali potcijenjene i zaboravljene stvari mogu se vratiti u vašu garderobu. U ovoj lekciji odvratićete se od bilo kakvih namjera.

Škorpija

Vrijeme transformacije! Najvažnije je pogledati duboko u sebe i započeti tražiti ono što želite da poboljšate i promijenite u sebi. Vaši bivši ljubavnici i oni koji su nekad tražili vašu pažnju postrojili su se. Savjet: bolje je da se ne petljate sa njima.

Strijelac

Nije vrijeme za promjene, iako to želite u ovom trenutku. Sada je pravo vrijeme da uklonite nepotrebne brojeve i datoteke na telefonu, bacite iz kuće stvari koje vam dugo nisu potrebne, prestanite da razgovarate sa ljudima koji moraju da napuste vaš život odavno. Generalno, izvršite generalno čišćenje u svim oblastima kako bi na proljeće u vaš život ušlo puno novog i lijepog.

Jarac

U principu, ne volite period retrogradnog Merkura, kada su svi vaši planovi prekršeni, ali u stvarnosti ovo nije tako loše vrijeme za vas. Došao je trenutak da se sve posmatra iz novog ugla. Pokušajte da pronađete nove načine za postizanje svojih ciljeva i uspjećete.

Vodolija

Vaš život će sada ličiti na nekakav nadrealistični film. Koncentrišite se na sebe i svoje želje, planove, ciljeve i uzdržite se od trošenja novca. Takođe preporučujemo da unaprijed potvrdite sve sastanke i ponovo provjerite sav posao.

Riba

Ovo je veoma važan period za vas, jer će retrogradni Merkur pratiti vaš horoskopski znak. Ovo je vrijeme kada se iz prošlosti može puno toga vratiti, ali možda ne i ono što očekujete. Ovako ili onako, ovo je period duboke transformacije, a da biste se pronašli, moraćete da zaronite duboko u svoju podsvijest. Pokušajte da se prepustite kreativnosti, biće korisno i pomoći će vam da bolje razumijete sebe. Vrijeme je da se okrenete astrologiji i psihologiji da biste razumjeli svoju ličnost i započeli novi krug života.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,