Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zanimljiva optička iluzija: Ono što prvo vidite otkriva da li ste radoholičar ili ne

Preuzmite sliku

Iako možda volite misliti da marljivo radite i uvijek dajete sve od sebe, dan za danom, upečatljiva optička iluzija može otkriti suprotno.

Ova zapanjujuća mozgalica otkrit će jeste li tip radoholičara koji provodi previše vremena na poslu ili tip koji odugovlači i odgađa posao bez organizacijskih vještina, te koji svoje zadatke neizbježno uvijek ostavljaju za posljednji trenutak, piše Mirror. 

Rezultat koji ćete dobiti u potpunosti ovisi o tome koju ćete sliku prvu vidjeti na intrigantnoj slici, koju je putem TikToka podijelila kreatorica sadržaja Mia Yillin. Prema Miji, koja redovno dijeli fascinantne optičke iluzije sa svojih 456 hiljada pratitelja, ova prva slika koju vidite pokazuje kakav ste zapravo zaposlenik.

  • “Ako ste prvo vidjeli ruku, onda ste majstor samodiscipline i kontrole. Kada je riječ o upravljanju vašim vremenom i radom, shvatili ste stvar kao nauku”, rekla je Mia.

    Onima koji su prvo vidjeli ruku savjetuje se da se malo “opuste” i da “s vremena na vrijeme malo popuste”.

    Međutim, Mia ima nekoliko sasvim drugačijih savjeta za one koji su prvi vidjeli villjušku, za koje kaže da će najvjerovatnije biti “ultimativni prokrastinator”.

    Obraćajući se ovim očito manje organiziranim pojedincima, Mia je nastavila: “Ako ste prvo vidjeli viljušku, onda ste krajnji prokrastinator, i uvijek odgađate stvari do posljednjeg trenutka. Posjedujete neobičan talent za pronalaženje distrakcija i uvjeravanje sebe da ćete kasnije raditi na zadacima koje imate.” Međutim, uprkos tim nedostacima, Mia i dalje vjeruje da ova vrsta osobe ima “potencijal za postizanje nevjerovatnih stvari”, ako se uspiju “osloboditi od bolesti odugovlačenja”, prenosi Večernji.ba

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje