Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ako uočite koja žena je trudnica za manje od 5 sekundi vaš IQ je iznad prosjeka

Preuzmite sliku

Baš kao i naši mišići, i naš mozak treba trenirati i održavati ga u dobroj formi. I naravno, jedan od najboljih načina za to je redovno testiranje naših sposobnosti posmatranja.

Dobra strana zagonetki i mozgalica

Osim što je izvor zabave, rješavanje mozgalica i zagonetki ima i brojne prednosti. Rješavanje zagonetki i mozgalica jača vezu između moždanih ćelija, što pomaže u poboljšanju memorije. Logičke igre treniraju vaš mozak da vidi različite pristupe problemima. I posljednje, ali ne najmanje važno, vizualne zagonetke pomažu u treningu vaših očnih mišića.

 • Studomat je pripremio jednu zanimljivu mozgalicu. Naime riječ je testu opažanja i logičkog zaključivanja.

  Koja žena sa slike je trudnica?

  Koja žena sa slike je trudnica?

  Da li ste uspjeli riješiti mozgalicu?

  Da li ste uspjeli razotkriti tajnu iza mozgalice koju smo vam predstavili?

  Mozgalice su fantastičan način za treniranje uma, razvijanje logičkog razmišljanja i unapređenje vještina rješavanja problema. Prije nego što otkrijemo rješenje, želimo vas ohrabriti da još jednom razmotrite izazov i pokušate pronaći odgovor. Razmislite o različitim strategijama i pristupima koji bi mogli biti ključ za rješavanje.

  Ako ste već pokušali i mislite da ste pronašli rješenje, ili ako ste jednostavno znatiželjni i želite saznati odgovor, spremite se!

  Rješenje ovog intrigantnog zadatka možete otkriti u nastavku članka. Bez obzira da li ste mozgalicu riješili sami ili vam je bila potrebna mala pomoć, nadamo se da ste uživali u ovom mentalnom izazovu i da ste spremni za sljedeći!

  Rješenje je…

  Tačan odgovor je žena sa brojem 3. Nije uspjela zavezati pertle zbog stomaka.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,