Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zna se ko je Alecu Baldwinu u ruke dao neispravno napunjen pištolj: “I prije je bilo gafova”

Preuzmite sliku

Nakon šokantne vijesti da je glumac Alec Baldwin (63) na setu tokom snimanja filma “Rust” usmrtio snimateljicu Halyne Hutchins te ranio redatelja Joela Souzu javnost ne prestaje s reakcijama.

Sada je objašnjeno i ko je bio odgovoran što je Baldwin dobio neispravno napunjen pištolj.

Hannah Gutierrez-Reed, 24-godišnja oružarka položila je tri pištolja na kolica izvan mjesta snimanja, a prvi pomoćnik redatelja Dave Halls zgrabio je pištolj iz kolica i unio ga unutra Alecu Baldwinu, nesvjestan da je napunjen pravim mecima.

“Hladan pištolj!”, viknuo je Halls prije nego što je dao pištolj Baldwinu, koristeći tu frazu da signalizira glumcima da je pištolj siguran za pucanje, stoji u nalogu. Dakle, neki tvrde da je ovaj događaj krivnja i Dave Hallsa, pomoćnika redatelja koji nije provjerio pištolj kada je rekao Alecu Baldwinu da je siguran za upotrebu.

“On bi trebao biti naša posljednja linija odbrane i iznevjerio nas je”, rekao je jedan od izvora na snimanju. “On je posljednja osoba koja bi trebala pogledati to vatreno oružje.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Halyna Hutchins (@halynahutchins)

Hannah Gutierrez-Reed, koja je ranije radila na setu filma “Stari put” navodno je tada dječjoj glumici dala pištolj bez provjere, rekla su dva izvora za The Daily Beast.

“Nekoliko je puta punila oružje i radila to na način za koji smo mislili da nije siguran“, rekao je jedan od izvora. Bila je pomalo nemarna s oružjem, mahala je s vremena na vrijeme”, dodao je.

I sama oružarka ranije je priznala kako nije sigurna u svoje sposobnosti. 

“Umalo nisam prihvatila posao jer nisam bila sigurna da sam spremna, ali kad je snimanje krenulo – sve je teklo glatko”, rekla je Gutierrez-Reed nakon što je radila na filmskom setu filma “Stari put”, s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi. Priznala je i da je punjenje praznih pištolja “najstrašnija” stvar jer nije znala kako to učiniti te je zatražila pomoć od svog oca, legendarnog oružnika Thella Reeda, kako bi prevladala strah.

Niti jedno od ovih dvoje odgovornih osoba nije optuženo niti imenovano kao osumnjičenici u ovom slučaju, iako je policijska istraga u toku. (miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,