Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sevdah uz beatbox: Muzički trio “Bosanski lonac” predstavio spot za pjesmu “Mila majko” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Muzički trio koji čine Kenan Mačković (vokal i klavir), Mirza Redžepagić (gitara) i Davor Maraus (udaraljke), danas su premijerno predstavili spot za pjesmu “Mila majko“.

U ovoj pjesmi se pridružio i beatboxer Adnan Pacoli, te je tako sevdalinka, koju je izvorno izvodio doajen Himzo Polovina, dobila potpuno modernu reinterpretaciju.

Na pjesmi se pojavljuje i Emir Smajiš, profesor harmonike i dugogodišnji prijatelj trija koji svojim zvucima harmonike oblači sevdalinci staro ruho. Pjesma je snimana u studiju Long Play u Sarajevu, a mix i mastering pjesme je radio Mahir Sarihodžić.

Idejno rješenje i produkciju spota su radili troje mladih i talentovanih kreativaca iz NAVA produkcije, Sadžida Hadžić, Nemanja Popović i Danilo Marković, piše Klix.ba.

Trio “Bosanski lonac” nastao je iz želje i potrebe da se tradicionalna muzika Bosne i Hercegovine otme od zaborava, da se približi i ostavi traga na generacije koje dolaze, kako bi i oni mogli prenositi tu malu seharu na one koji će tek kasnije doći.

Prije ove obrade, “Bosanski lonac“ je objavio i spot za pjesmu “Putuj vjetre” koju je izvorno izvodio Safet Isović, a njihov flamenco/latino aranžman pjesme je najavio novi pristup obrade tradicionalnih pjesama Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje