Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šerbedžija: Đole je bio mudrac, veliki čovjek, hrabar, pjesnik koji je rekao ne ratu

Preuzmite sliku

Ta vijest me užasno pogodila. Nemam riječi jednostavno. Postoje neke smrti koje su apsurdne i nemoguće i ne možeš se pomiriti sa njima. Osjećam se isto kao kada je Arsen umro, rekao je za Nova.rs glumac Rade Šerbedžija povodom smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića.

– Bio je velik, veličanstven pjesnik. Božanstven pjesnik, koji nije samo pjevao svoje pjesme, nego je i pisao poeziju i knjige. Bio je mudrac. I uz sve to bio je veliki čovjek. Hrabar kada je trebalo biti hrabar. Rekao je NE ratu. Rekao je NE nasilju, i ovome treba odati svako priznanje i čast – uspio je da prokomentariše slavni glumac.

U Balaševićevom filmskom prvijencu “Kao rani mraz”, za koji je napisao scenario i režirao ga, Šerbedžija je glumio starog Vasu Ladačkog.

Đorđe Balašević premio je danas u 68. godini na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od, kako je nezvanično rečeno, posljedica bolesti izazvane koronavirusom.

Gostujući prije nekoliko godina u emisiji Ivana Ivanovića, Šerbedžija je Balaševića, uz osmijeh, nazvao “fantastičnim momkom”, spremajući se da se sretne sa njim u Novom Sadu.

“To jedno samo čudo. Jedno od najvećih emotivnih čuda u ovoj zemlji, kojeg ja obožavam”, rekao je Šerbedžija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje