Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Proslavila ga fotografija sa hapšenja: Ovo je teška životna priča “plavookog bandita”

Preuzmite sliku

Jeremy Meeks dobio je nadimak ‘Plavooki bandit’, nakon što je 2014. godine njegova fotografija iz policijske stanice procurila u javnost.

“Najseksepilniji zatvorenik” Jeremy Meeks nije ni sanjao da će zahvaljujući fotografiji koja je procurila na dan njegovog hapšenja, postati prava zvijezda.

Rijetko koji zatvorenik postane slavan zahvaljujući fotografiji hapšenja, međutim plavooki ljepotan Jeremy Meeks upravo tako je postao jedan od rijetkih zatvorenika kom su se vrata showbusiness svijeta širom otvorila, a da još nije ni izašao iz zatvora, prenosi Wanted.

 • Nakon što je pomenuta fotografija procurila u javnost, njegova popularnost rasla je iz dan u dan, a poslovne ponude opstale su i dvije godine kasnije kada je konačno pušten na slobodu. Nakon izlaska iz zatvora, Jeremy je krenuo da gradi manekensku karijeru.

  Jeremy koji danas ima 39 godina, osim što može da se pohvali titulom “najseksi zatvorenika na svijetu”, konačno živi život o kojem je ranije mogao samo da sanja.

 • Ovaj ljepotan danas ima slavu i bogatstvo, okušao se i u glumi, ali i pored svih tih stvari, neke sijenke prošlosti i dalje ga ne napuštaju. U jednom od intervjua prije nekoliko godina, otvorio je dušu i opisao mučne trenutke svoje životne priče.

  “Oba moja roditelja bili su zavisnici. Rodio sam se za zavisnošću od heroina jer ga je majka uzimala dok je bila trudna sa mnom. Moje detinjstvo je bilo jako mračno. Otac je ubio prijateljicu moje majke kad sam imao devet mjeseci. Tražio je majku i mene, a ona je bila jedina koja je znala gdje smo. Kasnije je shvatio da smo unajmili stan iznad nje. Izboo ju je”, prisjetio se Meeks.

  Nakon ovog zločina, njegov otac je dobio doživotnu zatvorsku kaznu, a on je odrastao sa majkom u jezivim uslovima.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by JEREMY MEEKS (@jmeeksofficial)

  “Odrastati u takvom okruženju bilo je veoma teško. Ubrizgavao sam mami heroin kad sam bio dečak i štitio je od partnera koji su je zlostavljali. Morao sam brzo da odrastem, počnem da radim i donosim novac kako bismo imali šta da jedemo”, ispričao je Jeremy za američke medije.

 • On je sa samo 15 godina napustio porodični dom i živeo na ulici. A iste godine pucali su na njega pet puta, a pukom srećom je preživio. Ubrzo je završio u popravnom domu, a odatle ga je izvukla starija sestra koja ga je zakonski usvojila.

  Međutim, on je nastavio stranputicom – pljačkao je, bavio se narkoticima i bio je član ulične bande, a u zatvoru je proveo više od deset godina u nekoliko navrata. Ipak, hapšenje koje se odigralo 2014. zbog neovlaštenog posjedovanja oružja promijenilo je sve.

  Fotografija iz policijske stanice postala je viralna, a moć Interneta opet se pokazala na djelu pretvoriviši Jeremyja u senzaciju.

 • “Jedino što me spasilo je bio sudija koji mi je tad smanjio kaznu sa 6 godina na 27 mjeseci. Rekao mi je da iskoristim mogućnost koja mi se pružila. Pomogao mi je na toliko načina”, priznao je ovaj ljepotan, koji je u narednim mjesecima postao toliko tražen maneken da je nosio revije na Nedeljama mode i bio zaštitno lice brojnih luksuznih brendova.

  Izlazak iz anonimnosti pratila je i činjenica da je odjednom njegov privatni život postao dostupan svima, pa su tako u medijima završile i njegove fotografije sa mladom nasljednicom Chloe Green, što je bio svojevrstan skandal s obzirom na to da je bio u braku i imao sina.

 • Ljubav sa Chloe, kćerkom britanskog milijardera Philipa Greena, je pobijedila, a on je ostavio suprugu… Par je bio zajedno do prošle godine, dobili su i dijete, no ubrzo nakon porođaja su okončali romansu, navodno zbog njenih preljuba. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje