Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte trailer za dugoočekivani nastavak Avatara

Preuzmite sliku

Prvi trailer za dugoočekivani nastavak naučno-fantastičnog spektakla “Avatar”, reditelja Jamesa Camerona, konačno je pred publikom.

U nešto više od 90 sekundi trailera, vraćamo se u magični svijet planete Pandore, gdje junak prvog dijela Jake Sully  živi sa svojom porodicom.

„Kada se vrati poznati neprijatelj koji pokušava da ih uništi, Jake i Neytiri se udružuju sa vojskom Navi naroda kako bi zaštitili svoju planetu“, stoji u opisu trailera na zvaničnom YouTube nalogu MegaComFilma, distributera nastavka „Avatara“ za Srbiju.

Originalni “Avatar” iz 2009. godine i dalje je komercijalno najuspješniji film svih vremena, sa zaradom od 2,84 milijarde dolara na bioskopskim blagajnama širom svijeta. Bio je nominovan za devet Oskara, a osvojio je nagrade za vizuelne efekte, fotografiju i scenografiju.

Višegodišnja odlaganja uslijed zahtjevne produkcije i pandemije

Premijera nastavka “Avatara” prvobitno je bila najavljena za 2014. godinu, ali je nedostatak tehnologije neophodne za određene vizuelne efekte odložio produkciju.

Snimanje je konačno počelo 2017. godine, a završeno je 2020, ali je pandemija koronavirusa usporila ionako zahtjevnu postprodukciju filma.

James Cameron najavio je još tri nastavka “Avatara” koji bi u bioskope trebalo da stignu 2024, 2026. i 2028. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,