Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Penzioner iz Zagreba koji je nasmijao regiju: Bio sam prvi maneken u Jugoslaviji (VIDEO)

Penzioner iz Zagreba koji je postao hit na internetu kada su ga pitali plaši li se gripe zove se Talijat Selmani i za sebe tvrdi da je bio prvi maneken u Jugoslaviji.

Ekipa Jutarnjeg lista pronašla je ovog penzionera s kojim je razgovarala.

“Ne postoji gripa, zlato moje, 82 godine, nikad bolestan, nikad kod doktora. To zapamtite svi. Sramota, penzioneri su uništili zdravstvo. Boli me ruka, boli me noga, sve me boli… Vježbaj, pi*da ti materina”, rekao je on te postao hit na internetu.

Rodom je iz Albanije, a u Zagreb je došao 1960. godine nakon što se vratio iz vojske. Radio je u Hrvatskom telekomu i ukopčavao domaćinstva na telefonsku mrežu. Tako je upoznao cijeli Zagreb, ali uz dnevni posao imao je i još jedan. Kako kaže, bio je i maneken.

“Ne samo maneken, nego prvi maneken u Jugoslaviji. Radio sam reklame za Varteks, Kamensko, reklamirao sam hranu, piće, u jednoj reklami sam glumio šeika za bivši Interkontinental, sadašnju Esplanadu. Za Pitralon sam snimao reklame još do prije deset godina”, otkriva te dodaje da je neke reklame snimao i sa svojom suprugom, za koju kaže da je najljepša žena na svijetu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,