Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je trenutno najbogatija pjevačica na svijetu, imovina procijenjena na 1.7 milijardi dolara

Preuzmite sliku

Rihannina se imovina trenutno procjenjuje na 1.7 milijardi dolara, piše Forbes, što je čini najbogatijom muzičarkom na svijetu, a među ženama koje imaju karijeru u zabavnoj industriji samo je Oprah Winfrey bogatija od nje. 

No, nije njena muzika ono što ju je dovelo među milijardere. Njeno bogatstvo većim dijelom dolazi od kozmetičke linije Fenty Beauty koju je osnovala 2017., a čije je vlasništvo trenutno 50 posto u njenim rukama. Tu je i linija donjeg rublja Savage x Fenty, čija se vrijednost procjenjuje na 270 miliona dolara. Tek nakon toga dolazi zarada od njene muzičke i glumačke karijere.

Rihanna zarađuje i od društvenih mreža. Na Instagramu ima 101 miliona pratitelja, a na Twitteru 102.5 miliona.

Kad je 2017. lansirala svoj brend Fenty Beauty, željela je pokrenuti kozmetičku kompaniju zbog koje bi se žene širom svijeta osjećale uključenima. Linija (čija je druga polovica u vlasništvu francuskog konglomerata LVMH na čijem se čelu nalazi Bernard Arnault, druga najbogatija osoba na svijetu) je gotovo odmah postigla veliki uspjeh. Nakon samo godinu dana donosila je zaradu od 550 miliona dolara godišnje, što je prema podacima LVMH-a, prešišalo zaradu drugih brendova slavnih osoba među kojima su Kylie Cosmetics (u vlasništvu Kylie Jenner), KKW Beauty (Kim Kardashian) i Honest Company (Jessica Alba).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,