Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovako danas izgleda Selma iz pjesme Bijelog dugmeta, a njena priča bi vas mogla rastužiti

Preuzmite sliku

Selma iz pjesme Bijelog dugmeta zaista postoji i danas živi u Zagrebu. Žena po kojoj je ime dobio jedan od najvećih hitova Bijelog dugmeta danas ima 89 godina, ali se i dalje jasno sjeća Vlade Dijaka koji joj je 1949. godine napisao pjesmu, budući da mu se jako svidjela kao djevojka.

U jednom intervjuu prije nekoliko godina Selma Borić je priznala da joj Vlado Dijak nikada nije otvoreno priznao ljubav, ali dobro pamti trenutak kada je čula pjesmu Bijelog dugmeta i sjetila se kako joj je Dijak nosio kofer do željezničke stanice u Sarajevu.

Danas je jako usamljena.

Gotovo svakog novinara koji je nazove Selma poziva u Zagreb. Nedavno je ekipi s banjalučkog portala Nostalgija rekla da samuje i da su umrli svi koji su joj nešto značili.

“Samujem kao svaka starica. Voljela bih da malo dođete u Zagreb, jer vas iz Banje Luke posebno volim. Rijetko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve”, kazala je.

Selmu je ovih dana obišao Željko Bebek te njihovu zajedničku fotografiju objavio na svom Instagram profilu.

… u posjeti kod moje drage Selme … #selma #bijelodugme

Objavu dijeli BEBEK (@zeljkobebek)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,