Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovako danas izgleda mali David iz serije “Policajac sa Petlovog brda”

Preuzmite sliku

Godinama unazad serija “Policajac s Petlovog brda” reprizira se na malim tv ekranima širom bivše Jugoslavije. Mnogim naraštajima spada u onu skupinu najdražih domaćih serija.

Prva epizoda izašla je davne 1993. godine, a većina gledaoca se pita kako danas izgledaju glumci koje smo gledali na malim ekranima.

Jedan od omiljenijih likova serije bio je mali David, sin inspektora Boška Simića, kojeg je igrao Ljubiša Samardžić. Davida je glumio Marko Stojiljković, koji se odavno više se ne bavi glumom.

David je bio najmlađi član porodice Simić, a svojim duhovitim komentarima oduševljavao je mnoge pred malim ekranima.

Nakon ove serije, Stojiljković se pojavio u jednoj epizodi “Otvorenih vrata” i to je bio kraj njegove glumačke karijere.

Marko je potom odlučio zauvijek napustiti glumu, te da se više ne pojavljuje pred kamerama, ali nije se odrekao ljubavi prema filmu. Umjesto glume, odlučio se za ulogu filmskog kritičara.

Sa njegovih društvenih mreža znamo da se kritikom bavi u “hevi metal stilu”. Ima i svoj blog “Film na dan”, u kojem analizira aktuelna ostvarenja i utiske sa domaćih i međunarodnih filmskih manifestacija.

Promijenio je svoj izgleda, danas ima dužu kosu i bradu, a i više ne živi u Srbiji već u Sloveniji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje