Petak, 19. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Oskarovac portretira lik i djelo Silvija Berlusconija

Jedna od najprepoznatljivijih i najkontroverznijih ličnosti iz javnog života Italije – Silvio Berlusconi dobit će svoj film.

Kako piše Hollywood Reporter, život bivšeg premijera Italije, vlasnika i predsjednika AC Milan portretirat će “mali” Fellini, Oskarovac Paolo Sorrentino.

Nakon velikog uspjeha TV serije Young Pope – i njegovog nastojanja da ta serija živi što duže, Sorrentino je najavio filmski projekat pod nazivom Them. Kazao je da nakon TV želi ponovo da se vrati onom velikom ekranu, a u međuvremenu će završiti scenario za film koji bi mogao poljuljati Italiju.

Uvijek sam želio napisati scenario za film o Berlusconiju. Međutim, to je komplikovana priča, i nije uvijek moguće snimti sve ono što želite“, kazao je Sorrentino.

Ono što mu predstavlja najveći problem jeste – ko će finansirati ovo ostvarenje, zbog jako turbulentne finansijske klime u Italiji. Berlusconijeva kompanija Medusa finansirala je posljednja dva Sorrentinova filma, “The Great Beauty” za kojeg je dobio Oscara za najbolji film van engleskog govornog područja 2014. godine i Youth koji je izašao prošle godine.

Javnost u Italiji vjeruje da nema interesa za 80-godišnjeg Berlusconija, koji nakon optužbi za utaju poreza, Bunga-Bunga partija i rastrošnog života – nema šta da ponudi.

Sorrentino je 2010. godine režirao film Il Divo, koji je priča o sedmostrukom premijeru Italije – Giuliju Andreottiju, za kojeg je dobio nagradu u Cannesu, a nominovan je i za Oscara u kategoriji šminke. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,