Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Opljačkana najljepša voditeljica svijeta, sumnja se i na krim milje s naših prostora

Preuzmite sliku

Milanska će policija narednih dana preko snimaka s nadzornih kamera pokušati utvrditi jesu li se u tom dijelu grada posljednjih dana motala već poznata kriminalna lica, a svakako misli odraditi i razgovore sa svim komšijama u nadi da je neko od njih primijetio nešto sumnjivo.

Diletta Leotta, 28-godišnja Talijanka kojoj tepaju da je najljepša sportska novinarka i televizijska voditeljica svijeta, što i ne čudi toliko budući da je na Instagramu prati nešto manje od sedam miliona ljudi, opljačkana je u noći sa subote na nedjelju.

Iz njenzinog stana u Milanu izneseno je osam satova, od toga četiri marke Rolex, a izgubila i podosta vrijednoga nakita, odnosno još šest hiljdaa eura u gotovini.

  • Sveukupna šteta se procjenjuje na čak 150 hiljada eura, a talijanska policija ne dvoji da su joj u dom provalili okorjeli profesionalci koji su u detalj znali što rade.

    List Corriere Della Sera prenosi da su najmanje dvije osobe ušle u njezin dom, ali ne isključuje mogućnost da su spretni lopovi imali još niz suradnika tokom operacije praćenja i “snimanja” žrtve, odnosno njezinih navika.

  • Prema jednoj teoriji, provalu je odradila takozvana ‘Gruzijska skupina’, međutim postoji vjerovatnost i da je Leottu opelješila i neka od kriminalnih skupina sa prostora bivše Jugoslavije, što znači da bi talijanska policija u teoriji mogla zatražiti i pomoć hrvatskih kolega, prenosi u nastavku taj list.

    Milanska će policija u svakom slučaju narednih dana preko snimaka s nadzornih kamera pokušati utvrditi jesu li se u tom dijelu grada posljednjih dana motala već poznata kriminalna lica, a svakako misli odraditi i razgovore sa svim susjedima u nadi da je netko od njih primijetio nešto sumnjivo. (Vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje