Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

“Nemoguća misija”: Tom Cruise izveo skok koji niti jedan glumac nije izveo ranije (VIDEO)

Preuzmite sliku

Tom Cruise je jedan od rijetkih slavnih glumaca koji pri snimanju opasnih scena na koristi kaskadere, već svaku scenu, koliko god njeno snimanje bilo opasno, snima sam. Jedna od takvih je snimljena za potrebe novog nastavka filma “Nemoguća misija”.

Film će se u kinima početi prikazivati 27. jula ove godine, a u javnost je dospio snimak na kojem Cruise izvodi takozvani “HALO skok”, odnosno skok padobranom iz vojnog aviona pri kojem skakač padobran otvara tek nakon dužeg slobodnog pada.

Radi se o dvoipominutnom videu kojeg je objavio Paramount Pictures, a na njemu je prikazan i dio priprema za riskantni skok izveden u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Cruise je, prenosi Daily Mail, jedini glumac koji je izveo “HALO skok” za potrebe snimanja filma. Skočio je sa visine od 7,6 kilometara te je nosio masku sa kisikom kako ne bi ostao bez svijesti.

Sama scena je snimljena kamerom smještenom na glavi kamermana koji je skočio nekoliko trenutaka prije Cruisea. Da stvar bude još teža za izvođenje, scena je snimana za vrijeme zalaska Sunca, što im je ostavljalo tek tri minute za snimanje scene. U konačnici je scena zauzela tek nekoliko sekundi u šestom nastavku filma “Nemoguća misija”. (faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,