Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nekadašnja dječija zvijezda: Izvršio samoubistvo hemikalijom koju je kupio na Amazonu

Preuzmite sliku

Bivša dječija zvijezda, Matthew Mindler, izvršio je samoubistvo pomoću natrijevog nitrata koji je kupio na Amazonu, rekla je njegova majka, piše Dedline.com.

Mindler je kupio proizvod za 15 dolara. Obdukcija nesretnog mladića pokazala je da umro od trovanja natrijevim nitratom. Inače, ta hemikalija se koristi kao konzervans i vrlo je opasna jer uzorkuje smanjenje krvnog pritiska i sprječava dotok kiseonika u mozak, prenosi nova.rs.

Monica Mindler je rekla kako je saznala da je njen pokojni sin hemikaliju kupio na Amazonu, pregledavajući istoriju pretraživanja na njegovom računaru. Mladi glumac je tražio informacije o tome kako kupiti natrijev nitrat i kako ga iskoristiti da se što je moguće bezbolnije oduzme život. Naručio je dovoljnu količinu da usmrti četvoro ljudi.

Njegova majka je ove informacije objavila kako bi upozorila druge roditelje na opasnu hemikalije.

Iz Amazona se još uvijek nisu oglasili.

  • Podsjetimo, Matthew, dječija glumačka zvijezda i student prve godine na Millersville koledžu, za kojim se nekoliko dana tragalo, pronađen je mrtav 28. augusta u blizini sudentskog kampa.

    Mindler se proslavio ulogom u filmu iz 2011. „My Idiot Brother“, a posljednja mu je uloga bila u filmu iz 2016. „Chad: An American Boy“.

    Mindler je nestao 25. avgusta o čemu je fakultet obavijestio roditelje koji su pokrenuli potragu. Nažalost, nekoliko dana kasnije, mladić je pronađen mrtav. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje