Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Najpoznatija ljubavnica na svijetu” ponovno je u središtu pažnje zbog premijere serije o svojoj aferi

Preuzmite sliku

Prije nego što je javnost saznala za njihovu vezu, Monica je bila prebačena iz Bijele kuće u Pentagon- njeni nadređeni smatrali su da je provodila previše vremena s Clintonom.

Iako je od njene afere s bivšim predsjednikom SAD-a Billom Clintonom prošlo već 23 godine, Monica Lewinski (48) ponovo je u središtu pažnje zbog nove sezone serije “American Crime Story: Impeachment” koja se bavi upravo njihovom aferom, prenosi Večernji list.

Monica je danas aktivistkinja, modna dizajnerica i televizijsko lice, rijetko se pojavljuje u javnosti, a na nedavnoj premijeri serije, “najpoznatija ljubavnica na svijetu”- kako je dobila nadimak nakon afere, pojavila se dobro raspoložena i dotjerana. Upravo je Monica bila glavna zvijezda događaja što i ne čudi s obzirom na tematiku serije.

Lewinsky je u seriji utjelovila Beanie Feldstein, ulogu Clintona dobio je Clive Owen, dok će njegovu suprugu Hilary utjeloviti Edie Falco.

  • Podsjetimo, Monica je odrasla u Kaliforniji gdje je završila srednju školu nakon koje je upisala Dramsku akademiju. U mladosti je radila razne poslove, a već tada ju je obilježila afera s profesorom s akademije Andyjem Bleilerom. Njihova veza trajala je pet godina, a nakon prekida je otišla u Oregon na studij psihologije.

    Preko porodičnih veza dobila je pripravništvo u Bijeloj kući 1995. godine, a samo tri godine kasnije bila je lice svih medija na svijetu nakon što se saznalo za njenu aferu s Billom.

    Prije nego što je javnost saznala za njihovu vezu, Monica je bila prebačena iz Bijele kuće u Pentagon- njeni nadređeni smatrali su da je provodila previše vremena s Clintonom. Bill je tada porekao aferu s Monicom koja je priznala da je imala devet odnosa s Clintonom u Ovalnom uredu Bijele kuće. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje