Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na prodaji ljetnikovac u Los Angelesu za 62 miliona dolara

Preuzmite sliku

Ljetnikovac u Los Angelesu, izgrađen za entuzijastu trkaćih automobila, prodaje se za 62 miliona dolara.

Ljetnikovac se prostire na oko oko 16 000 kvadratnih metara, ima garažu za 12 automobila, dva bazena, kao i trkački simulator za Formulu 1.

Kuća pripada bivšem Goldman Sachs-ovm partneru i ekstremnom ljubitelju sporta Kippu Nelsonu (61). On se 90-ih godina prošlog vijeka takmičio u utrkama Formule 3, što je ulazna tačka za vozače Formule 1.

 • Imanje iznad Sunčevog pojasa na zapadnoj strani Los Angelesa kupio je 2014. godine za otprilike 12 miliona dolara, izvještava Wall Street Journal.

  Nelson je rekao da je proveo godine tražeći savršeno mjesto, a zatim proveo više godina na projektiranju i izgradnji kuće sa šest spavaćih soba s pogledom
  na Zapadni Hollywood, San Gabriel planine i Tihi ocean, a koja je završena 2018. godine.

  Dizajnirana od kompanije Olson Kundig sa sjedištim u Seattlu kuća ima kutije za zaključavanje i plan nalik na Rubikovu kocku. Odiše industrijskim okusom budući da su u nju ugrađeni čelik, beton i staklena fasada. Nelson je rekao da mu je cilj bio spojiti industrijski izgled s mekšim materijalima, poput drvenih podova i stropova.

  Trokatnica posjeduje džepna vrata i zidove prozora koji se pomiču za podešavanje sobe, što je čini manjom ili većom, ovisno o potrebi.

  Pojavljuju se svjetla i toplotne sijalice pritiskom na tipku. Blagovaonica ima sobni stol na kotače tako da se može gurnuti vani za vanjska događanja. (Indikator.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,