Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na današnji dan prije 38 godina ubijen je John Lennon

Preuzmite sliku

Na današnji dan, 8. prosinca 1980. godine, u New Yorku je ubijen John Lennon, osnivač jedne od najpopularnijih glazbenih skupina svih vremena – The Beatles.

Lennona je ispred zgrade Dakota dok se vraćao sa snimanja materijala za novi album ustrijelio Mark Chapman kojem je u kolovozu odbor za pomilovanja po deseti put odbio zahtjev za puštanjem na uvjetnu slobodu.

Lennon se osim glazbe bavio i političkim aktivizmom, a njegove pjesme, slušaju se i danas, punih 38 godina nakon njegove smrti.

Pjesme Help, Strawberry Fields Forever i I Am The Walrus bili su Lennonovi važniji doprinosi Beatlesima koji su osvojili srca slušatelja i top liste. Grupa se raspada 1970. godine, a posljednji Lennonovi hitovi za grupu bili su Revolution, Across the Universe, Don't Let Me Down i Come together.

Posebnu ulogu u životu slavnog glazbenika imala je njegova supruga kontroverzna japanska umjetnica Yoko Ono.

Britanski pisac Ray Connolly u svojoj novoj knjizi “Biti John Lennon: Nemiran život” tvrdi da se Lennon pod njezinim utjecajem počeo drogirati heroinom i da je japanska umjetnica navodno odigrala ključnu ulogu u raspadu Beatlesa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: