Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mate Rimac čistačici priredio iznenađenje za odlazak u penziju: ‘Hvala Sanja, ne mogu vjerovati da je 10 godina prošlo’

Preuzmite sliku

Mnogi su pohvalili ovakvu gestu u komentarima, a jedan je korisnik Facebooka Rimcu poručio kako je ‘najveći uspjeh kad te zovu ‘šefe’ i nakon puno godina u penziji’

Mate Rimac objavio je snimak na kojem čistačicu koja je bila zaposlena u njegovoj firmi Rimac Automobili za odlazak u penziju vozi u skupocjenoj Neveri, piše Danas.hr.

“Svi Hrvati znaju kako su naše čistačice potlačene i izrabljivane (vidi čistačicagate). Naše teta Sanja odlazi u mirovinu nakon 10 godina u firmi uz oproštaj kolega Facility teama (čistačice, domari, održavanje…). Tačno se vidi kako je svima loše i teško. Hvala Sanja na svemu, ne mogu vjerovati da je 10 godina prošlo”, poručio je Mate Rimac u objavi na Facebooku koju je posvetio čistačici njegove kompanije koja odlazi u penziju.

Osnivač Rimac Automobila objavio je i snimak na kojem se vide kako se radnici s njom opraštaju. Bilo je tu hrane, torte i puno zagrijala, a za kraj ju je Mate provozao u Neveri.

Oboje su sjeli u zeleno-plavu super jurilicu i napravili krug po parkiralištu ispred firme Rimac. Mate si je na zadnjem zavoju dao oduška i zadriftao, a ostali su radnici zajedno gledali.

“I hvala svim kolegama koji svaki dan daju doprinos svemu što radimo. Kako je jedan čistač rekao Kennedyju kada je bio u posjeti NASA Space Centru ‘62. godine kad ga je pitao što radi: “I’m helping put a man on the Moon, Mr. President'”, zaključio je u svojoj objavi.

Djelatnicu koja odlazi u penziju obasipali su darovi, a pala je i slika s kolegama i Mate Rimcom.

Mnogi su pohvalili ovakvu gestu u komentarima, a jedan je korisnik Facebooka Rimcu poručio kako je “najveći uspjeh kad te zovu ‘šefe’ i nakon puno godina u penziji”. Mate mu je kratko odgovorio “ne zove mene nitko šefe”, a njegov je komentar skupio pregršt lajkova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje