Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jučer objavljena epizoda “Igre prijestolja” snimana u Dubrovniku: Gorjeli crkva sv. Vlaha i cijeli Stradun

Preuzmite sliku

Na internetu ne prestaju reakcije na jučerašnju epizodu ‘Igre prijestolja’, u kojoj je ‘Majka zmajeva’ izgubila razum te odlučila spaliti cijeli grad. Te scene snimane su u Dubrovniku, čije su građevine i ulice izgorjele…

‘Igra prijestolja’ bliži se završetku pa gledatelji s nestrpljenjem čekaju posljednju epizodu kultne serije. U jučerašnjoj petoj epizodi osme sezone nije nedostajalo akcijskih scena, od mačevanja do riganja vatre.

Ukoliko niste gledali epizodu, predlažemo vam da preskočite čitanje jer ima spoilera…

Većina tih scena mogla se izbjeći nakon što su se ratnici Grudobrana predali kada su vidjeli da nemaju šanse protiv ‘Majke zmajeva’ i njezine vojske.

Iako je Daenerys na početku epizode obećala da će obustaviti napad ako se protivnici predaju, ipak to nije napravila. Odjednom je izgubila razum te je jašući zmaja spaljivala sve redom, uključujući i nevine građane kao što su žene i djeca.

Fanove je posebno razljutilo to što je ‘Majka zmajeva’ spalila cijeli grad u koji je došla kako bi njime vladala.

Scene pete epizode snimane su u Dubrovniku koji je ‘izgorio’ do neprepoznatljivosti. Vatru nisu izbjegli Stradun, Crkva sv. Vlaha, kao ni brojne uske uličice u samom centru grada.

Zmaj se ‘okomio’ i na dubrovačke gradske zidine pa su ‘gorjele’ tvrđave MinčetaLovrijenac.

Inače, u petoj epizodi umrlo je više ključnih likova, stoga se smanjio broj onih koji bi mogli zasjesti na najpoželjnije i najkrvavije prijestolje svih vremena. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,