Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Halid Muslimović bivšoj ljubavnici mora isplatiti 140.000 KM, a ona najavljuje da će mu uzeti i kuću!

Preuzmite sliku

Kako piše u presudi, Muslimović je dužan Sonji Bašić isplatiti ukupno 130.887 KM. Pored toga, on mora snositi i sudske troškove koji iznose oko 8.000 KM. Pjevač će Sonji morati isplatiti ukupno blizu 140.000 KM.

Okružni sud u Prijedoru odbio je žalbu Halida Muslimovića, te potvrdio prvostepenu presudu da je dužan bivšoj ljubavnici Sonji Bašić isplatiti dug koji iznosi više od 130.000 KM.

Prema prvostepenoj presudi donesenoj 19. novembra 2020. godine, sud je naložio Muslimoviću da uplati navedenu svotu ženi iz Australije sa kojom je svojevremeno bio u vezi, a koja mu je slala velike novčane iznose, otprilike oko 200.000 KM.

Muslimović je na ovu odluku uložio žalbu, a Okružni sud u Prijedoru ju je odbio, prenosi Nova.rs.

Kako piše u presudi, Muslimović je dužan Sonji Bašić isplatiti ukupno 130.887 KM. Pored toga, on mora snositi i sudske troškove koji iznose oko 8.000 KM. Pjevač će Sonji morati isplatiti ukupno oko 140.000 KM.

Podsjećamo, dok su bili u vezi, Sonja je Muslimoviću slala pozamašne svote putem aplikacije za transfer novca.

Nakon što mu je tražila da joj vrati dug, on je, dok je Bašićeva boravila u Banjoj Luci, fizički nasrnuo na nju. Tada je Sonja tužila Halida i dobila ga je na sudu. Pored toga, ona je podnijela još jednu tužbu, i to za novac koji joj duguje.

– Sve je sporo ali pravde ima. Neka Halid spremi ključeve od kuće, jer je to sljedeći potez, poručila je Sonja nakon presude.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje