Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Halid Bešlić završava novi album: Imam pjesmu koja će nadmašiti i “Miljacku”

halid-zeljko1
Preuzmite sliku

Novi album Halida Bešlića bit će najkasnije do kraja godine objavljen na tržištu u cijelom regionu. Legendarni pjevač snimio je veliki broj pjesama, a sa svojim saradnicima odabrao je deset najboljih, koje će se naći na novom CD-u.

halid-zeljko1

– Bilo nam je teško izabrati deset veličanstvenih. Stvarno smo bili neodlučni, jer smo dobili nemoguć broj pjesama. Zvali su me sa svih strana, ali smo na kraju uspjeli izabrati, prema našem mišljenju, najbolje radove. Među autorima su Fahrudin Pecikoza, Saša Dragić, Damir Arslanagić, Samir Kadirić te Mirko Šenkovski Džeronimo – kaže Bešlić.

Oduševljen je novom pjesmom koju su za njega uradili Željko Joksimović i Fahrudin Pecikoza.

– Album je na čekanju samo zbog Joksimovića i Pece. Oni su uradili pjesmu “Sijede”, koja bi mogla nadmašiti i uspjeh “Miljacke”, koju, također, potpisuju. Dosta je slična ovom hitu, ali mi je melodija ljepša. Tekst počinje stihovima: “Vidi ove sijede, svaku sam pošteno otplatio…” Uskoro ću u Beograd, gdje ću snimiti ovu pjesmu, a potom se treba uraditi još finalni miks kod Franje Valentića u Zagrebu – otkriva naša muzička legenda.

Uskoro će snimiti i spot za “Romaniju”, koja je našla svoje mjesto na novom albumu.

– To je moj rodni kraj i posebno se radujem što će tamo sve biti snimano. Krenut ćemo s Bijelih voda, a završiti u mojoj rodnoj Knežini – kaže Bešlić.

Koncert za Dan žena

Veliki Halidov koncert u Sarajevu, najvjerovatnije u Olimpijskoj dvorani Zetra, trebao bi se desiti za Dan žena, 8. marta.

– Ni sam ne znam koliko smo puta prolongirali koncert. Još prije dvije godine obećao sam da će to biti 8. marta. Nadam se da ću to obećanje ispuniti za Dan žena 2013. – kaže Bešlić.

Avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: