Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumica snimila svoju borbu sa teškom bolešću: “Želim da pomognem drugima da se bolje osjećaju”

Preuzmite sliku

Glumica Selma Blair s javnosti je podijelila detalje borbe s teškom bolesti nakon što joj je prije nekoliko godina dijagnostikovana multipla skleroza zbog koje joj se život u potpunosti promijenio.

„Samo želim da pomognem drugima da se bolje osjećaju“, izjavila je u filmu koji se trenutno prikazuje i u kojem se mogu vidjeti poteškoće s kretanjem i govorom s kojima se glumica suočava.

Naime, „Introducing Selma Blair“ dokumentarni je film koji se fokusira na njenu borbu i liječenje, kao i prilagođavanje na život s bolesti kako bi pomogla onima koji se nalaze u sličnoj ili istoj situaciji kao i ona, prenosi nova.rs.

Rediteljica Rachel Fleit prikazala je i kako se glumica podvrgava tretmanu matičnim ćelijama koji je obećavajuć za njeno stanje, ali, ona ipak ima teške posljedice na organizam. Selmi su se na licu pojavile modrice, trpi bolove, a u isto vrijeme progovara o osjećajima straha i smrtnosti, te ni u jednom trenutku ne gubi optimizam.

Bolest joj je dijagnostikovana 2018. godine, a u javnosti se prvi put nakon toga pojavila na dodjeli Oscara 2019. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje