Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumica iz serije Uvod u anatomiju: “Zbog Cristine Yang sam završila na psihoterapiji”

Preuzmite sliku

Glumica Sandra Oh je nakon snimanja deset sezona serije Uvod u anatomiju – morala da krene na psihoterapiju.

Ova 50-godišnja Kanađanka gostovala je u emisiji “Sunday Today” gde je govorila o sticanju popularnosti dok je glumila u ovoj medicinskoj drami. Sandra je otkrila da je morala da krene na psihoterapiju nakon ovog “traumatičnog” iskustva, piše NY Post.

Igrala je ulogu doktorice Cristine Yang prije nego što je objavila svoj odlazak 2014. godine. Za svoju ulogu je nominovana nekoliko puta za Emmy, a osvojila je Zlatni Globus.

 • “Da budem skroz iskrena, bilo je traumatično. Kažem to zato što da bi kvalitetno obavljali posao – potrebna vam je privatnost. A, kada izgubite tu anonimnosti, morate da se trudite da bi ostali prizemni i realni. U početku sam jedva izlazila i krila se po restoranima, a vremenom sam naučila da podnosim pažnju i očekivanja, a da usput ne izgubim osjećaj za stvarnost.”

  Da bi naučila kako da se nosi sa statusom A-list zvijezde, tražila je pomoć kod psihologa. “Ne šalim se, mentalno zdravlje je veoma, veoma važno. Samo morate dosta da radite na sebi da bi ostali prizemni. A to vrlo često podrazumijeva da kažete – ne.”

  Iako fanovi žude za povratkom dr Yang, Sandra je ipak rekla da se nikada neće vratiti na snimanje. Na jednom podkastu je rekla da je prevazišla tu ulogu i nastavila dalje, prenosi Zadovoljna.rs.

 • Nastavila je dalje

  “Prava je rijetkost, rekla bih, da možete da vidite kakav uticaj ostavlja neka uloga. Na neki način ipak, odradiš svoj posao kao u nekom balonu i pustiš ga, nastaviš dalje. Napustila sam tu seriju, Bože, prije sedam godina skoro. U mojoj glavi – nema je više. Ali ljudima i te kako znači i dalje i i dalje diše. Razumijem i poštujem to, samo sam ja nastavila dalje.”

  “Obožavam to nekako. I zato baš cijenim tu seriju… što me i dalje pitaju za nju.”

  Sandru smo skoro mogli da gledamo u Netflixovoj seriji “The Chair”. U ovoj šestoepizodnoj dramediji glumi dr Ji-Jun Kim (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje