Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Deen otvoreno: U Americi mi je lijepo, nemam namjeru vratiti se muzici

Preuzmite sliku

Fuad Backović Deen je početkom 2000-ih obilježio pop scenu, 2004. Godine je predstavljao prvi put Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji pjesmom “In the Disco” , a samo par godina nakon toga odlučio je da se potpuno povuče sa muzičke scene i preseli u Ameriku.

Samo za “Blic Dan”, koji se upravo emituje na “Blic televiziji”, Deen je otkrio zbog čega se povukao sa muzičke scene i kako izgleda njegov život u Americi.

– Odlučio sam da se povučem sa muzičke scene jer me vise ništa nije tu fasciniralo i držalo. Ja sam u Milanu studirao, moda je moja velika ljubav, onda sam samo dobio poziv i zelenu kartu i odlučio da promijenim život iz korena. Dakle tako sam se doselio u Ameriku a ne na način na koji mnogi misle i pisu. Meni je ovde lijepo, sretan sam i ne namjeravam da se vraćam na muzičku scenu – rekao je Fuad Backović.

Prije 20 godina se kao ekscentričan i mnogi bi rekli hrabar pojavio na evrovizijskoj sceni pjesmom “In te disco” i ostvario do tada najbolji plasman BiH na ovom festivalu.

– Prije dvadeset godina je moja pjesma na Evroviziji bila jako progresivna i inovativna i bila je veliki rizik, kao i cio nastup taj. To je ujedno bio i najbolji plasman koji je Bosna ikada osvojila, biti u takvoj konkurenciji među prvih deset je uspjeh. Žao mi je što se zbog političkih previranja Bosna već duže vrijeme ne takmiči na Evroviziji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wil Phearson III (@wilphearson)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,