Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bursać: Šta će roditelji ubijenog trogodišnjeg Sandra Kalesića danas čitati u srpskim medijima?

Preuzmite sliku

Danas se obilježava 27 godina od dana kada je u granatiranju Tuzle sa položaja Vojske Republike Srpske na Ozrenu ubijena 71 osoba, a više od stotinu teže i lakše ranjeno.

Novinar i kolumnista Dragan Bursać na svom Facebook statusu se prisjetio najmlađe žrtve, Sandra Kalesića, koji je imao samo tri godine kada je poginuo.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Ovo je Sandro Kalesić. O njegovoj smrti na tuzlanskoj Kapiji otac Dino kaže: “Kad sam vidio da mi je Sandro pogođen, ja sam ga primakao sebi, osjetio sam da mu je mokro oko srca. Nisam znao da je pogođen, i onda sam ga odmakao i vidio krv. Preko raskomadanih tijela trčali smo do mog auta. Kad smo došli na ulaz u Klinički centar, ja sam osjetio da mi je Sandro izdahnuo na rukama.”
Danas će otac Dino pročitati u srBskim četničkim medijima kako mu je dijete ubio bombaš samoubica, a pročitaće još i kako zločinac Novak Đukić koji je naredio artiljerijsku paljbu i ubio dijete zahtijeva da njegovo ime bude ugravirano na spomeniku iznad imena Sandra Kalesića. Kada je ubijen Sandro je imao nepune tri godine. Pa zemljo, otvori se!” – piše Bursać.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje