Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bila je uspješan model, a onda završila u zatvoru zbog droge: ‘Tamo sam pronašla ljubav’

Preuzmite sliku

Još kao tinejdžerka počela je piti i drogirati se, a onda ju je majka uvela u prostituciju. Pobjegla je iz Australije u SAD gdje su je 2009. uhitili zbog krijumčarenja metamfetamina. U zatvoru je ljubav pronašla u čuvarici

Simone Starr bila je vrlo uspješan model u Australiji i mnogi su joj predviđali svijetlu budućnost. Radila je kao model za kupaće kostime i kao model za magazin Penthouse. Iako se činilo kako Simone vodi vrlo uspješan život i živi glamurozno, njen život bio je prazan i usamljen. U adolescenciji se počela baviti prostitucijom, a počela se i drogirati i krijumčariti drogu i lijekove. Pobjegla je u SAD i završila u zatvoru zbog krijumčarenja. No najbolje od svega je što joj je zatvor preokrenuo život, a u njemu je pronašla i ljubav svog života.

Simonina majka je bila prostitutka koja ju je uvukla u to još dok je bila tinejdžerica. Prvo je pila i drogirala se, a onda se počela baviti i prostitucijom.

– Bilo mi je zanimljivo. Bila sam u krugovima elite – ispričala je Simone o prošlosti koju želi izbrisati.

U to vrijeme bila je u vezi s tadašnjim momkom Brettom Boydom, bodibilderom i modelom. Zbog njega se prestala baviti prostitucijom.

Dana 14. juna 1998. na njenu adresu u Belroseu poslan je paket. Radilo se o kutiji za cipele u kojoj se nalazio eksploziv. Boyd je podigao paket koji mu je eksplodirao u lice i ostavio ga bez palca i oka, uništivši njegovu karijeru modela.

Brett to nije mogao podnijeti pa se objesio u očevoj kući 2008. godine, a ona je, nakon toga, pobjegla u Sjedinjene Američke Države kako bi nastavila svoju karijeru kao pop zvijezda i model. Tamo je 2009. uhapšena zbog krijumčarenja metamfetamina i osuđena na šest i pol godina zatvora.

Simone su prvo smjestili u ženski zatvor Dillwynia gdje se 2017. slomila nakon posebno intenzivnog programa rehabilitacije. Tamo je i upoznala, Britt Young – zatvorsku čuvaricu, sadašnju ljubav koja ju je bodrila nakon rehabilitacije.

– U to vrijeme zaista nisam nikog slušala. Mogu reći da sam bila ‘gadura’. Britt je izdvojila vrijeme za mene i utješila me – rekla je Simone za Daily Telegraph.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simone (@sim_starr)

Zatvorska čuvarica Britt, tri sedmice, gotovo svaki dan je provjeravala Simone. Mnogi su je nazivali njenom mentoricom.

Iako je naglašavala da u početku nije bilo romantične privlačnosti, Starr, koja je tada imala 28 godina, rekla je da joj je gospođa Young pomogla shvatiti da mora imati više samopoštovanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simone M Starr (@simone_m_starr)

Nakon toga, Simone su premjestili u Metropolitan pritvor i prihvatni centar u Silverwateru u zapadnom Sydneyju, a gospođa Young pomogla ju je motivirati da se upiše na Univerzitet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simone M Starr (@simone_m_starr)

Simone je kako priča, jedno vrijeme radila i u tvornici i tada je shvatila da ne mora prodavati svoje tijelo kako bi zaradila novac. Starr je na sudu tvrdila da ju je njena majka, koja je radila kao prostitutka iz kuće koju su dijelili, upoznala sa prostitucijom dok je bila tinejdžerka.

Britt joj je ubrzo odgovorila kako nije primjereno da čuvar na službi razgovara s bivšim zatvorenikom, pa ju je Starr zamolila da se javi ako se njene okolnosti ikada promijene. Ubrzo nakon toga, gospođa Young predala je svoju uniformu i dala ostavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simone M Starr (@simone_m_starr)

Dogovorili su se da se nađu. Simone ju je čekala u obližnjem kafiću i od tada nisu provele skoro pa ni jedan dan odvojeno.

Gospođa Young, koja je odrasla u sjeverozapadnom Sydneyu, rekla je da su je roditelji naučili da ne sudi knjizi po koricama. Sada zajedno žive u Sydneyu i sretnije su no ikad, piše Daily Mail. (24sata.hr)

Pogledajte njenu priču:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje