Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. reditelj: Sinoć su svi događaji trebali početi minutom šutnje

Preuzmite sliku

Poznati i nagrađivani bosanskohercegovački reditelj Srđan Vuletić osvrnuo se na komentare i kritike pojedinaca na društvenim mrežama koji smatraju da je otvorenje Sarajevo Film Festivala trebalo početi minutom šutnje zbog stravičnog zločina u Gradačcu.

“Vidim da osobe oboljele od Moralis Vertikalis Akutis reaguju što nije bilo minute šutnje na početku SFF. Ali samo da se to primjeni na SFF, a to što je igrana utakmica, što je bilo gomila neovisnih događanja, koncerata, to nije na njihovom radaru. Tamo ne treba minuta šutnje. Za druge gradove šta se dešava, to naravno ni u primisli da bude na njihovom radaru. Jer njihov radar je podešen na poseravanje, nema tu ni ž od žalosti za žrtvama, niti e od empatije”, napisao je Vuletić na svom Facebook profilu.

“A da je sinoć trebalo početi sve događaje u BiH minutom šutnje – trebalo je”, dodao je on.

Podsjećamo, ubica Nermin Sulejmanović je jučer ujutro uživo na Instagramu prenosio ubistvo nevjenčane supruge N. H. Osim nje, ubio je oca i sina (23) koje je dobro poznavao te ranio jednu žensku osobu koja je majka i supruga ubijenih. U masovnoj pucnjavi su ranjeni još jedan policajac i građanin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,