Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bella Ciao u izvedbi Dubioza kolektiva i Srđana Jevđevića

Preuzmite sliku

U pokušaju da pronađu način kako da prekrate duge dane u samoizolaciji i učine ih zanimljivijim kako sebi tako i drugima članovi benda ‘Dubioza kolektiv’ kreirali su online ‘Karantin Show’.

S obzirom da članovi benda žive u 3 različite države, 5 različitih gradova, i sedam različitih lokacija tražili su riješenje kako da u novonastaloj situaciji ipak sviraju koncerte.

Svaki od članova benda svira iz svoje kuće, a njihovi fanovi to mogu pratiti uživo na YouTube kanalu, Facebook-u i ostalim socijalnim mrežama.

U svojim nastupima su glasni i energični, baš onako kako su ljudi navikli od njih.

‘Ako već ne možemo da dođemo u vaš grad da vam sviramo – doćićemo na vaše računare, tablete i mobilne telefone. Odvrnite svoje zvučnike do kraja, plešite skačite i pjevajte sa nama. Ako se komšije budu bunile – pošaljite im link i pozovite ih da se pridruže’, – poručili su članovi benda Dubioza kolektiv.

U najnovijem izdanju ‘Karantin Show-a’ Dubioza kolketiv pojačana iz Seattlea frontmenom ‘Kultur Shocka’ Srđanom Jevđevićem, poznatijim i kao Gino Banana izvela je kultnu pjesmu ‘Bella Ciao’ koja je postala simbol globalnog otpora i ljudskih prava.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje