Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Znate li u koje doba godine se raspada najviše veza?

raskid10
Preuzmite sliku

Ok, nisu krivi ti dani u godini, ali su definitivno pogodni da veza dođe svom kraju…

Kada su ozbiljna veza ili brak u pitanju, odluka o raskidu ne donosi se preko noći nego se dugo vremena ‘kuha’. Kao da svi traže neki poseban znak ili datum na koji će krenuti u novi život. Kad je dijeta u pitanju, čekamo ‘ponedjeljak’ da s njom krenemo, a kada je u pitanju raskid, nekako se najviše njih događa s početkom godine. Niko ne želi biti sam na Božić, no prvi januar zvuči prilično dobro za okretanje nove stranice, zar ne?

I samo vrijeme ima svoje prste u svemu tome. Nakon uzbudljivog decembra, prepunog društvenih događanja i blještavih partyja, slijedi turobni, dosadni januar koji zbog lošeg vremena i praznih novčanika većina ljudi provodi zatvorena u kući.  Dolazi do stanja koje psiholozi nazivaju ‘cabin fever’ što u kombinaciji s financijskim problemima (jer smo se tokom praznika istrošili) i previše praznog hoda, tj. vremena neispunjenog kvalitetnim sadržajima, stvara idealne uslove za svađe, a u konačnici i prekid veze, piše Cosmopolitan.hr.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da se parovi u januaru svađaju više nego u ostalim mjesecima (u prosjeku svaki dan desetak minuta), a dvije trećine veza puca upravo tokom tog mjeseca. Sigurni ste i dalje u vašu ljubav? Ne dajte se crnim statistikama!

Uplovite u novu godinu s dozom uzbuđenja i romantike te puno tolerancije. To što ste se u decembru istrošili, ne znači da januar morate provesti čameći s partnerom u kući – šetnja u prirodi i kućna druženja još uvijek su besplatna. Odgledajte nekoliko dobrih, veselih filmova koji će vam vratiti osmijeh na lice, slušajte dobru muziku, čitajte dobre knjige… i uzmite malo vremena samo za vas dvoje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,