Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena iskreno ispričala: ‘Mrzim biti mama, to mi je bila najveća pogreška u životu’

Preuzmite sliku

Majčinstvo se često opisuje kao jedna od najvećih životnih radosti, ali i jedan od najvećih izazova. To je jedinstveno, osobno iskustvo koje svaki roditelj shvaća drugačije, a tužna je istina da ne može svaka žena uživati ​​u osjećaju trijumfa koji uživaju druge majke.

Jedna novopečena mama koja naizgled predobro poznaje ovu borbu podijelila je svoju tugu nakon što je otkrila da nije reagirala na majčinstvo onako kako je očekivala. A na forumu za roditeljske savjete Mumsnet, otkrila je da počinje misliti da bi imati dijete moglo biti najgora pogreška u njezinom životu.

Priznanje je podijeljeno 2021., u objavi koja se nedavno ponovno pojavila na društvenim mrežama.

“Imati dijete. Ja to mrzim. Ja uopće nemam život. Moj život trenutno je: probudi se u 6,  idi na posao, završi obaveze, pokupi bebu iz jaslica, pokušaj ju zabaviti dva sata pa je okupaj. Zatim treba staviti bebu u krevet nakon što me udarila po glavi, čupala za kosu, čupala kožu na vratu, šutirala i udarala. 45 minuta za sebe, a ja za to vrijeme moram nešto obaviti”, započela je očajna mama u objavi. “Beba se budi. Umirite bebu. 2 sata spavanja. Beba se budi. Potrošite dva i pol do tri sata kako biste bebu vratili u krevet. Četiri sata spavanja. Beba se budi. Pokušajte ponovno uspavati bebu. Probudite se idući dan u 6. Osjećate se kao zombi. I ponavljajte sve ispočetka. Jadna beba, ali ne mogu to više raditi”, nastavila je.

 • Srećom, drugi roditelji bili su tu da dijele savjete i daju riječi ohrabrenja, u nadi da će pomoći novopečenoj mami.

  “Molim vas, zatražite pomoć, počnite sa svojim liječnikom ili ako imate skupinu za majku koju vodi medicinska sestra, odmah joj pošaljite poruku. Sada sam na drugom kraju toga, čini se neumoljivim u to vrijeme, i poželjela bih da sam zatražila pomoć profesionalaca”, komentarisala je jedna majka.

  “Teško je. Stvarno je teško. Voljela bih da su ljudi malo otvoreniji i iskreniji o tome koliko je teško roditeljima. Neće uvijek biti ovako. Spavanje postaje lakše, čupanje kose pretvara se u vrlo slatko i srdačno čavrljanje i puno zabave”, dodala je druga majka.

  “Svi kažu da će biti teško. Međutim, sjećam se da samo to shvatila tek kad je beba imala 6 sedmica. Čista neumoljivost toga. Plakala sam i plakala. Postaje potpuno bolje. Kada vaše dijete počne više komunicirati, osjećat ćete se bolje. I da, spavanje se vraća, obećavam. Držite se”, glasio je jedan komentar. (vecernji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,