Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zašto su aplikacije za uređivanje fotografija postale toliko popularne u vremenu izolacije?

Preuzmite sliku

Prije nekoliko sedmica koristili smo aplikacije kako bismo sebi dali zečje uši, blistave oči ili dugačak jezik.

Danas se oslanjamo na aplikacije za fotografije koje će učiniti mnogo više od toga. Zahvaljujući socijalnom distanciranju za vrijeme pandemije, više nas se naginje društvenim medijima kako bi bilo u kontaktu s porodicom i prijateljima i održavalo sastanke vezane za posao, piše The list.

Zahvaljujući gašenju nebitnih usluga, moramo se suočiti sa stvarnošću da naši frizeri nisu spremni da nam pomognu da sakrijemo svoje najočitije nedostatke, a sada se moramo suočiti sa stvarnostima o kojima nikada nismo morali razmišljati, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Faith Zellman, barmenica koja piše blog o ljepoti i  šminkanju, iz prve ruke zna kako se frizerski salon ne smatra neophodnom uslugom. Za USA Today rekla je zašto se okrenula Facetuneu, objasnivši:

  “Neko me je pozvao tokom Facebooka uživo govoreći da mi se vide korijeni. Nisam htjela da iko drugi vidi kako su moji korijeni postali loši, pa sam koristila aplikaciju da ih obojim u espresso smeđe.”

  Ona nije sama, jer USA Today izvještava da korisnici društvenih medija sada koriste aplikacije za uređivanje fotografija kako bi kosa i koža izgledali bolje, budući da se dermatolozi takođe smatraju nebitnim.

 • Aplikacije za kreiranje video sadržaja takođe se skidaju

  Aplikacije za uređivanje fotografija nisu jedine koje poboljšavaju vrijeme korona virusa. Jedan programer, Lightricks, kaže da njegove aplikacije Facetune, Pixaloop, Quickshot i Photofox vide 20-postotni porast u svakodnevnom korištenju, a ljudi također troše 25% više vremena za uređivanje video zapisa.

  Direktor tvrtke Lightricks Zeev Farbman kaže da okolnosti tjeraju ljude da pronađu kreativne prodajne salone, a autori sadržaja poput Codyja Wannera slažu se.

  “Obično koristim Videoleap dva puta sedmično, ali doslovno ga koristim svaki dan otkad smo se počeli fizički distancirati i ostajati kod kuće. Žudim za tom ljudskom vezom. Može biti jako zabavno učiniti videozapise malo privlačnijim za ljude koji će  gledati.” (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje