Ponedjeljak, 16. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
kosa-dugaaa
Preuzmite sliku

Zašto je dobro imati dugu kosu?

Iako duga kosa zahtijeva mnogo truda i vremena kako bi izgledala lijepo i njegovano, mnoge žene ne žele ni čuti o šišanju na kratko.

Duga kosa ima puno benefita, u nastavku pročitajte pet.

Lijepa kosa je ženstvena

Žene koje vole svoju dugu kosu se s njom osjećaju ženstvenije i imaju više samopouzdanja. Iako dužina kose nema veze s ženstvenošću, mnogi tvrde da ljepše izgleda duga kosa.

Lakša je za oblikovati

Iako duga kosa zahtijeva više vremena kad govorimo o sušenju kosu, kratka kosa je teža za održavati. Duga kosa je teža pa i lakše pada, samim tim se lakše oblikuje, prenosi zena.hr

Duga kosa je njegovana kosa

Da bi imali lijepu dugu kosu, morate uložiti puno truda u nju. Vrlo je važno da je njegujete prirodnim preparatima i uljima, kako bi ona pored dužine imala i ljepotu.

Duga kosa nije dosadna

Na dugoj kosi uvijek možete nešto promijeniti da biste izgledale skroz drugačije. Iako to možete raditi i s kratkom kosom, duga kosa vam pruža više mogućnosti.

Postoji hiljadu načina da je nosite

Ako imate dugu kosu onda možete svaki dan imati drugu frizuru. Visoki rep, niski rep, punđa, pletenice, marame u kosi, ma šta god poželite. Najbolje od svega je što će vaša kosa uvijek izgledati uredno i lijepo jer imate mogućnost da je i u onim “bad hair” danima napravite tako da izgleda fantastično! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: