Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zaručnički prsten ne znači više samo dijamante: Novi trendovi teže ka isplativijim modelima

Preuzmite sliku

Nekada je zaručničko prstenje značilo obruč s dijamantom ili više njih, no posljednjih godina trend se okreće ekonomski isplativijim modelima, jer mnogi žele poludrago kamenje u bojama.

Osim što je skup, poenta dijamanta je kod zaručničkog prstenja bila i njegova čvrstoća, kao i dojam luksuza, no trendovi se mijenjaju, prenosi 24sata.hr.

Novije generacije srušile su taj mit te biraju nešto pristupačnije prstenje, ne žele odvajati za skupi nakit, već je u njihovom fokusu poludrago kamenje u raznim bojama.

  • Dio karaktera dijamanta bila je i sama činjenica da ga svi imaju, a kad žele nešto posebno, mnoge zaručnice okrenut će se nečemu posebnijem.

    Najbolje alternative dijamantnom prstenu su oni sa safirima i rubinima, oni su tek nešto slabije čvrstoće od dijamanata te dosta izdržljivi. Nakon njih, nešto manje čvrstoće je topaz, a još “slabiji” su biseri, opali i tirkiz.

  • Popularni smaragd i aquamarini imaju manju čvrstoću od safira i rubina, lakše ih je slučajno oštetiti.

    Ovi ukrasi zaslužuju i trebaju posebnu kutijicu da se ne gužvaju, jer postoji mogućnost oštećenja, piše The Diamond Store. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,