Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zanimljive i romantične ideje za ‘dejt’ kod kuće

Preuzmite sliku

Karantin je nešto što svako podnosi na različit način, oni koji su sami bi možda voljeli da žive sa partnerom ili porodicom, a onima koji nisu sami mogu da dosade ukućani. Ako živite sa partnerom, umjesto izlazaka i sastanaka u gradu, sada morate da se snađete u kućnim uslovima.

To ne mora da bude naporna obaveza i ponavljanje jedne iste aktivnosti iznova i iznova, bilo da je u pitanju gledanje filmova ili slušanje muzike. Uz malo kreativnosti, sve može postati daleko zanimljivije i romantičnije.

Prisjetite se prvog sastanka

Znamo da ne možete otići na isto mjesto na kome ste imali prvi sastanak, ali možda se možete obući isto ili slično i pripremiti isti obrok ili poslužiti isto piće koje ste tada konzumirali. Sjetite se o čemu ste pričali i koji su vam bili prvi međusobni utisci, a onda vidite koliko daleki put ste prešli od tada i kako ste se promijenili.

Napravite tematski obrok

Bilo da je u pitanju ručak ili večera, osmislite jednu zemlju i pripremite obrok tipičan za nju, koliko je to moguće u trenutnim uslovima. Pustite muziku koja se uklapa uz tu atmosferu i proberite iz garderobe nešto prikladno. Mijenjajte zemlje ili oblasti po potrebi i imat ćete inspiraciju i za obroke i za razgovor.

 • Piknik u kući

  Ukoliko imate dvorište ili makar terasu, možete napraviti neku vrstu piknika kao promjenu uobičajene sredine. Sjednite na prostirku ili stoličice, a sto prekrijte stolnjakom. To mogu biti raznoliki mini sendviči, jagode prelivene čokoladom, domaći gvakamole sos sa tortilja čipsom, ili selekcija sireva uz odgovarajuće vino. Uživajte u pogledu i u svakom zalogaju.

  Spa veče

  Za ovo vam je potrebna kada i malo strpljenja. Napunite je toplom vodom, ubacite kupku, zapalite svijeće i pustite neku senzualnu muziku. Možete i da zajedno uđete u kadu, ipak je u pitanju aktivnost za parove. Ako imate neki šampanjac, ovo je idealan trenutak da ga otvorite i zajedno pijuckate.

 • Društvene igre

  Za vaš sastanak u kući izaberite neku društvenu igru kao aktivnost koja angažuje moždane vijuge, a vrlo je zabavna. To mogu, pored Monopola ili Rizika, biti i neke igre sa kartama ili partija šaha. A za one avanturističkog duha, možete začiniti sve igranjem pokera u skidanje.

  Učestvujte u kvizu

  Postoje razne aplikacije i sajtovi koji nude učestvovanje u posebnim vrstama takozvanih pab kvizova. Sa partnerom uzmite papir i olovku, pratite uputstva i zabavljate se, a usput ćete i naučiti nešto novo. Ako vam to dosadi, uvijek se možete prihvatiti dobre stare „zanimljive geografije“. (Citymagazine)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,