Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Za savršene obrve potrebne su makaze i strpljenje

Preuzmite sliku

Sigurno i sami znate da obrve mogu promijeniti izgled vašeg lica. Zbog toga je vrlo važno kako se brinete o njima.

Pored čupanja obrva, mnoge žene se odlučuju i za skraćivanje s makazicama. Dok jedne to smatraju redovnom rutinom sređivanja obrva, druge ne žele ni pokušati jer misle da će u potpunosti upropastiti svoje obrve.

Ipak, trebate znati da su makazice i skraćivanje obrva pravo čudo, jer duže dlačice često mogu dovesti do toga da obrve, iako počupane, izgledaju jako neuredno.

Da li uopšte trebamo skraćivati obrve?

Kozmetičari kažu da ovakav način sređivanja obrva nije loš, ali da je i te kako potrebno vježbati preciznost i biti oprezan, prenosi Cosmopolitan.rs

Vrlo je važno da pazite, jer ako previše skratite dlake, možete dobiti male “rupice”, zbog kojih će vaše obrve izgledati jako loše.

Kako skraćivati obrve?

Sve što vam treba su makazice, četkica za obrve i ogledalo. Počešljajte prvo svoje obrve s četkicom, dlačice usmjerite prema gore što više možete. Zatim dobro pogledajte vaš oblik obrva i šta viri iznad luka. Sve što je iznad, trebate skratiti, ali pažljivo jer ne trebate previše. Uzmite sebi vremena, ali ćete poslije nekoliko puta već znati šta radite, te će skraćivanje biti dio vaše rutine sređivanja obrva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje