Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U 2 ujutro porodila se u oceanu bez medicinske pomoći: “Svi bi trebali tako”

Preuzmite sliku

Ovo je drugi put da 38-godišnjakinja, koja ima petero djece, odlazi na porod u ocean.

Jedna je mama svog sina rodila u vrlo neobičnim okolnostima – u 2 ujutro u oceanu bez ikakve medicinske pomoći. Beba Maui rođena je u Karipskom moru u Nikaragvi nakon što se njegova mama Josy Cornelius tamo preselila na dva mjeseca samo kako bi ga rodila. Ovo je drugi put da 38-godišnjakinja, koja ima petero djece, odlazi na porod u more. Josy snažno vjeruje u kontroverzni koncept ‘slobodnog rođenja’ – donošenja djeteta na svijet bez pomoći medicinskih stručnjaka, piše Mirror.

Toliko je jako njeno uvjerenje u način na koji dijete treba donijeti na svijet da je preselila svoju porodicu stotinama kilometara daleko kako bi rodila na ovaj način. Rekla je: ‘Žene bi trebale planirati svoju trudnoću i porod na isti način na koji planiraju svoje vjenčanje iz snova: ne postoji prevelika udaljenost, ne postoji premali proračun, ne postoji previše specifičnih ideja. Ovo je najbolji preduslov za porod iz snova’.

Maui je rođen oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu 11. septembra 2023. i pridružuje se svojoj 11-godišnjoj sestri i tri starija brata od sedam, tri i dvije godine. U videu koji je postao viralan, prikupivši gotovo 19.000 pregleda i više od 900 lajkova, Josy je na svojoj Instagram stranici objavila vrlo poseban trenutak rođenja u oceanu.

Može se vidjeti kako, nakon poroda, Josy drži svoga sina dok je još u oceanu. U drugoj se snimci smiješila uz svog supruga Benija (43) i plivala u vodi. Josy je prije toga podijelila fotografije sebe i Bennija na njihovoj lokalnoj plaži u Nikaragvi, Playa Majagual, povodom Bodhijeva rođenja 2022. (Vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,