Nedjelja, 27. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Trik koji otkriva hoće li vam štikle biti udobne

Kupovanje štikli može biti riskantno jer u tom kratkom vremenu, koliko traje isprobavanje obuće u dućanu, ne možemo znati hoće li nam štikle biti udobne. No rješenje postoji jer našli smo trik koji će vam u 2 sekunde otkriti hoće li štikle biti udobne

Da biste zaključili hoće li vam štikle biti udobne, ne morate ih čak ni probati! Naime, to možete znati i samo gledajući cipele, a sve što vam još treba je metar. Udaljenost između đona, odnosno potplata i pete otkrit će vam jesu li štikle udobne.

Ako je udaljenost između đona manja od 7,5 centimetara, cipele vam neće biti udobne, bez obzira na visinu petu. Što je udaljenost kraća, to je veći nagib i veća težina na nožnim prstima, a s time i veća neudobnost i bol.

Dakle, želite li nositi udobne cipele na potpeticu, kupite one kod kojih ova udaljenost iznosi najmanje 7,5 centimetara.

  • stikle-trik-udobnost
  • Naručujete li cipele u online radnji i ne možete ih fizički izmjeriti, možete napraviti to da ih izmjerite na ekranu računala i usporedite ih s drugim cipelama na visoku potpeticu na stranicu. Štikle s većom udaljenosti od đona do potpetice bit će udobnije, a one s manjom udaljenosti bolje je izbjegavati. (zadovoljna.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,