Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šta je muškarcima važnije od seksa?

posao sex
Preuzmite sliku

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da su mnogi muškarci spremni na ekstremne žrtve kako bi zadržali krov nad glavom i kako bi njihova porodica mogla normalno da živi u ovim ekonomski turbulentnim vremenima.

\"posaoNjihova želja za stabilnošću u porodici ide čak toliko daleko da bi se radije odrekli seksa nego posla.

Muškarci u braku, ali i samci u dobi od 21 do 50 godina odgovorili su tokom istraživanja da bi se radije odrekli seksa nego karijere i posla kad bi morali da biraju. Kako je pokazalo istraživanje Roxy Palacea, od 700 ispitanih muškaraca čak 43 posto bi pristalo da živi bez seksa ako bi to značilo da mogu da zadrže posao.

\”Nema šanse da bih mogao da otplaćujem hipoteku I plaćam račune ukoliko bih ostao bez posla. Cijela moja porodica upala bi u krizu. Na svu sreću, to nije izbor koji moram da napravim\”, glasio je jedan od odgovora.

Samci koji su učestvovali u istraživanju, imaju nešto drugačije prioritete. Naime, većina njih radije bi se odrekla posla nego seksa. Većina njih navela je kako bi potražila drugi posao uz koji bi bi im omogućavao dovoljno vremena za aktivan seksualni život, piše Daily Mail a prenosi B92.

Rezultati istraživanja donekle su iznenadili i stručnjake koji su na njemu radili. Kako su istaknuli, nisu očekivali da će se tako veliki broj muškaraca radije odreći seksa nego posla. Uzrok se, smatraju, krije u lošoj ekonomskoj situaciji, ali i nasljeđu uloge muškaraca kao hranitelja porodice.

Tuzlasnki.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: