Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Studentica tokom Zoom predavanja dojila dijete: Komentar profesora razbjesnio nju i kolege

Preuzmite sliku

Studentica Marcella Mares iz Kalifornije požalila se nedavno u svojoj Facebook objavi na, kako kaže, diskriminaciju od strane sveučilišnog profesora koji joj je rekao da ‘ne bi trebala dojiti svoju bebu dok preko Zoom-a traje njegovo predavanje’. 

Ta je opaska Mares pogodila jer, kaže, želi svima pokazati kako je moguće istovremeno dojiti i učiti, a to je pokušala dokazati i s fotografijom na kojoj je udubljena u knjige s kćerkicom na prsima.

– Mislila sam da mogu dok dojim jednostavno isključiti kameru, ali profesor je odlučio promijeniti uvjete za svoja predavanja: sad traži da svi studenti cijelo vrijeme imaju uključenu kameru i mikrofon ili neće proći njegov predmet – rekla je razočarano. Ona mu je, kaže, na to odgovorila da joj nije problem kameru držati uključenom, ali da će je povremeno ipak morati ugasiti, dok podoji svoju bebu.

– Odgovorio mi je da dojenje nije nešto što bih trebala raditi u vrijeme trajanja predavanja, već u svoje privatno vrijeme – objašnjava mlada mama u čudu. Na sljedećem je času taj profesor svojim studentima ispričao svoje neobično iskustvo i razgovor s jednom studenticom (nije je imenovao), pa je nastavio:

– Morate shvatiti da ste sad studenti i da vam učenje mora biti prioritet, te da sve što vas ometa morate ostaviti za neko drugo vrijeme: ili pak naučite biti jako kreativni ako vas dijete treba dok traje čas – rekao je studentima, ali većina ih je na Facebooku stala na stranu mame brucošice.

– On uopće ne razmišlja o onome što govori i mislim da će mu to uticati na profesorsku karijeru, ako je još uopće ima – napisala je Mares i dodala da bi se po njenom mišljenju ‘svaku mamu koja pokušava žonglirati s fakultetom ili poslom i djetetom trebalo podržati, a ne ponižavati'…

– Radite sve što treba da steknete visoko obrazovanje, ali nemojte dopustiti da vam iko govori kad možete hraniti svoju kćer – komentirala je jedna žena, a neki su ovaj profesorov ‘istup’ doživjeli toliko ozbiljno da su djevojci u komentarima savjetovali da ga prijavi. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,