Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Što tvoje Facebook aktivnosti otkrivaju o tvojoj vezi?

Preuzmite sliku

Koliko o svom ljubavnom životu otkrivaš na Facebooku?

Pretjerivanje sa statusima o dečku te slikama s istim, može biti poprilično iritantno, ali to može otkriti puno više o tebi, nego što misliš. Naime, ono je povezano s tvojim samopouzdanjem, ali ne u pozitivnom kontekstu.

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Albright, a u njemu su sudjelovali Facebook korisnici, koji su u vezama. Oni su odgovarali na pitanja o tome što ih potiče da se koriste ovom društvenom mrežom, koliko često i koliko je njihovo zadovoljstvo ljubavnom vezom. Oni koji su bili zadovoljniji, bili su ujedno i aktivniji na Facebooku, barem što se tiče objavljivanja “materijala”, koji je vezan uz njihovog partnera/partnericu, kao što s fotografije, statusi te komentiranje njegovih/njezinih slika.

Zvuči dobro, zar ne? No, postoji i druga strana. Naime, isto je istraživanje zaključilo kako objavljivanje takvih statusa otkriva viši stupanj tzv. “ljubavnog samopoštovanja”. Drugim riječima, otkriveno je kako je samopouzdanje takvih osoba snažnije vezano uz njihov ljubavni status. Naime, takvim objavama osjećaju se sigurnije u vezi svog odnosa te u to žele uvjeriti i druge.

Svakako postoje puno zdraviji načini za podizanje samopouzdanja, ako se nas pita. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: